Wheels 27 sep 2018 Marlon Labrie

Deze baas voltooit de Nürburgring in een 20 km lange onafgebroken drift

Driften is een spectaculair fenomeen. De banden van de sportwagen roken en de motor brult als een gek! Alleen is driften niet voor iedereen weggelegd, want zeg nu zelf: een rotonde over driften in je trouwe Toyota Yaris is gewoon niet zo makkelijk. Voor de Amerikaan Vaughn Gittin JR. is dit niets bijzonders, hij heeft wel voor hetere vuren gestaan en bewijst dat met zijn nieuwe prestatie.

Het is de Amerikaanse professionele drifter gelukt om twintig kilometer te driften over het legendarische Nürburgring circuit. De Amerikaan deed dit samen met zijn omgebouwde 900 pk houdende Ford Mustang uit 2018. Een uitzonderlijke prestatie! De Amerikaan drifte van de eerste tot de laatste van de 176 bochten die de Groene Hel telt. Bij die poging gingen er drie sets banden aan gort en noteerde de snelheidsmeter meer dan 240 km/u in zesde versnelling bij het uitkomen van bepaalde bochtensecties.

Vaughn Gittin JR.

Het bijzondere aan de Amerikaan is dat hij het driften zichzelf heeft geleerd wat bijzonder knap is. Daarnaast is Vaughn actief in de “Formula D” die hij in 2010 won en negen grand prix op zijn naam heeft staan. De Formula D is een speciale drift competitie waarin de beste drift coureurs ter wereld het met elkaar opnemen in de strijd om de titel. Een seizoen Formula D bestaat uit acht wedstrijden door heel Noord-Amerika en de coureurs worden beoordeeld op: rijstijl en hun driftskills. Het gaat er dus niet zo zeer om dat je als eerste over de finish komt. Drifter Vaughn heeft de Formula D maar één keer op zijn naam geschreven maar staat op nummer vier op de lijst van “All Time Formula Drift event winners list”. De huidige kampioen is de Ier James Deane.

Check hieronder de spectaculaire driftskills van Gittin JR. op het Nürburgring circuit

Ford Mustang RTR

Gittin rijdt zijn races in een uitzonderlijk gave Ford Mustang. De Monster Energy Nitto Tire Ford Mustang RTR uit 2018 heeft een V8 met 900 pk onder de motorkap liggen en is volledig gemodificeerd naar wens van Gittin JR. Het bijzondere aan Mustang RTR, het merk is door Vaughn Gittin JR zelf bedacht en uitgewerkt in samen werking met Ford. Altijd al zo’n bijzondere Mustang willen hebben? Dat is mogelijk je kan zelf een RTR ontwerpen en uiteraard kopen! Check deze bijzondere Mustangs hier!

Autowereld.be

Reageer op artikel:
Deze baas voltooit de Nürburgring in een 20 km lange onafgebroken drift
Sluiten