Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 okt 2020

NPO 2 introduceert sterke oorlogsserie met Game of Thrones-ster

De NPO gaat een oorlogsserie genaamd World on Fire uitzenden, met niemand minder dan Game of Thrones-held Sean Bean in de hoofdrol.

Onlangs zetten we nog de beste oorlogsfilms die op Netflix te streamen zijn op een rijtje. Voor een bruut oorlogsverhaal van hoog niveau hoef je echter niet eens een abonnement op een prijzige streamingdienst te hebben. NPO komt met de interessante oorlogsserie World on Fire.

NPO komt met World on Fire

De productie werd in 2019 uitgezonden op BBC One. Dat schept hoge verwachtingen, want als de Britten ergens om bekend staan als het om dit soort historische series gaat, dan is het wel kwaliteit.

World on Fire volgt verschillende mensen vlak voor de Tweede Wereldoorlog losbarstte. Een door Helen Hunt gespeelde Amerikaanse journaliste probeert de ontluikende chaos bij te houden en op papier te zetten, iets wat steeds lastiger wordt. Sean Bean speelt een buschauffeur die nog steeds worstelt met de PTSS die hij opliep in de Eerste Wereldoorlog en Jonah Hauer-King speelt Harry, een ambitieuze ambtenaar die op de Britse ambassade werkt.

Unieke oorlogsserie

Ogenschijnlijk totaal verschillende mensen dus, die allemaal op hun eigen manier getroffen worden door de impact van de Tweede Wereldoorlog. Het toffe aan World on Fire is dat het verhaal verteld wordt vanuit Engelse, Britse én Poolse perspectieven. De meeste oorlogsfilms en oorlogsseries beperken zich slechts tot één kant van het verhaal.

Met een Rotten Tomatoes-score van 84 procent en de onderstaande brute trailer is één ding duidelijk: 25 oktober is een datum om te noteren in je agenda. Vanaf dan zendt NPO 2 namelijk wekelijks een aflevering van de BBC-serie uit.

Tweede seizoen

Ook kun je natuurlijk, geheel gratis, gewoon vanaf dan de serie gaan streamen op NPO Start. Betalende abonnees hoeven niet op nieuwe afleveringen te wachten en kunnen dan in één klap het gehele eerste seizoen checken.

Hopelijk gaat World on Fire ook in Nederland indruk maken, want de Britten zijn al bezig met een tweede seizoen. Wanneer die nieuwe afleveringen door BBC One worden uitgezonden is helaas nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NPO 2 introduceert sterke oorlogsserie met Game of Thrones-ster
Sluiten