Jan
Jan Films & Series 19 okt 2018

WhatsApp krijgt drie nieuwe functies die de app sterk gaan verbeteren

De heren (en dames) developers bij WhatsApp zitten niet stil. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan het realiseren van een aantal nieuwe functies die zonder meer erg waardevol zullen zijn. Het gaat dan voornamelijk om het verbeteren van de chats en de notificaties.

De meest opvallende verbetering waar al langere tijd over wordt gesproken is het vertonen van afbeeldingen in de preview. Tot nu kreeg je enkel een mededeling dat er een afbeelding was ontvangen. Voor het zien van de afbeelding moest je de app zelf openen. Op zich niet heel vervelend, het kost alleen wat meer tijd. WhatsApp heef in de afgelopen tijd ook aan een aantal andere interessante functies gewerkt, zowel voor Android, iOS als Windows Phone.

Vakantie modus in WhatsApp

De Vakantie-modus gaat de manier waarop WhatsApp de gearchiveerde chats behandeld wijzigen: wanneer de functie is ingeschakeld via je meldingsinstellingen, komen gesprekken die je gearchiveerd hebt niet terug wanneer er een nieuw bericht in wordt gestuurd. Zo kun je dus in een groep blijven zonder dat je er last van hebt.

VacationMode-WhatsApp

Stille modus

WhatsApp heeft zojuist een nieuwe functie voor Android ingeschakeld, waarmee de app-badge kan worden verborgen voor gedempte chats. Je krijgt dus geen meldingen meer van gesprekken die je op ‘stil’ hebt staan. Je ziet dus alleen een rode bagde bij de app staan als het belangrijk is. Deze functie werkt al op Android. iOS volgt binnenkort.

Gekoppelde accounts

WhatsApp werkt ook aan een nieuwe functie waarmee je jouw account kunt koppelen aan externe services. De functie lijkt voornamelijk ontwikkeld voor WhatsApp Business, maar enkele referenties zijn ook gevonden in de normale WhatsApp-app.

De optie gekoppelde accounts bevindt zich onder je profielinstellingen, maar moet nog uitgerold gaan worden.

Linked-Accounts-WhatsApp

Momenteel is Instagram de eerste ondersteunde externe service. Als je op Instagram tikt, is je WhatsApp-account, nadat je de inloggegevens hebt ingevoerd, gekoppeld aan je Instagram-profiel. De verwachting is dat dit ook met Facebook kan.

Het doel van het linken is nog onbekend, maar een paar weken geleden verscheen dit nieuws op Twitter:

WABetaInfo on Twitter

In according to my discoveries, you will be able to recover your Facebook account using WhatsApp, in future.

Momenteel hebben we twee mogelijkheden:

  • De functie gekoppelde accounts helpt de gebruiker om het wachtwoord te herstellen.
  • De functie maakt het mogelijk ​​om je statusupdates te delen op Instagram.

Onderaan de streep is het waarschijnlijk toch vooral een manier voor Facebook om nog meer informatie over je verkrijgen. Het bedrijf van Mark Zuckerberg is namelijk sinds 2014 eigenaar van WhatsApp. Door alles aan elkaar te koppelen kunnen ze een nog beter beeld krijgen van hun gebruikers.

Reageer op artikel:
WhatsApp krijgt drie nieuwe functies die de app sterk gaan verbeteren
Sluiten