Redactie
Redactie Shoes 16 feb 2015

Nog even over sneakers onder een pak

Modetrends zijn niet altijd zo eenvoudig als zij lijken. Sommige trends kun je blindelings volgen: dit zijn vaak de trends die geen trend blijken te zijn, maar een leidraad voor de komende jaren, misschien zelfs decennia. Er zijn ook trends die iets meer kennis vereisen. Sneakers onder formele kleding of een pak, bijvoorbeeld. Deze trend startte een aantal jaar geleden en is inmiddels zelfs geen trend meer: voor velen is het vanzelfsprekend geworden en in het straatbeeld is de combinatie formeel met sneakers geen vreemde verschijning meer.

[RELATED_ARTICLE article_id=”181833″]

In het bovenstaande artikel hebben wij de basics behandeld. In dit artikel duiken wij iets meer de diepte in en hebben wij het niet zo zeer over hoé je sneakers onder je pak kunt dragen maar vooral over hoe je het wel of niet zou moeten doen.

Heb jij je twijfels of de combinatie die je hierboven ziet wel ‘klopt’? Lees dan verder.

Mode kent vaak ‘regels’. Ook in dit geval kan men spreken van enkele handvatten. Of je deze als regels moet beschouwen, is natuurlijk aan jou. Dat blijft het mooie aan mode: het is subjectief. Toch willen wij je een aantal zaken op het hart drukken en je wat punten meegeven om over na te denken bij het dragen van sneakers onder een pak of formele outfit.

1. Sneakers onder een pak werken niet altijd

Zomaar aan een trend meedoen omdat het er cool uitziet, werkt zelden. Nu willen wij niemand betichten van slaafs volgzame praktijken maar sommige heren maken zich er wel erg gemakkelijk vanaf door te denken dat sneakers onder een pak altijd goed werken. Dat is niet zo. Grotendeels hangt dit samen met jouw intentie. Iemand die naar een sollicitatie een pak aantrekt en hier zonder blikken of blozen sportief of casual schoeisel onder aantrekt, begaat een grote fout. Als de situatie het dragen van sneakers onder een pak wél toestaat, moet je nog altijd rekening houden met materiaalkeuze. Zo kunnen sneakers tof staan onder een katoenen of linnen pak, maar onder een colbert van tweed of een wollen broek, kun je weer de plank misslaan.

Bovenstaand twee voorbeelden waarbij sneakers onder een pak prima werken.

2. 100% of niet

Jouw keuze voor sneakers onder een pak maak je met je hart en je hoofd. Kies voor sneakers die passen bij je pak of laat het anders achterwege. Wat bedoelen wij met ‘passen bij je pak’? Als je een klassiek of ingetogen pak draagt, ga dan ook voor eenvoudige, basic sneakers in bijpassende kleuren. Is je pak daarentegen wel klassiek maar minder Italiaans en meer Brits, dan komt een minder moderne, wat meer robuuste sneaker beter tot zijn recht en in een zeer modern pak, kun je juist weer kiezen voor high fashion sneakers of designersneakers. Met het dragen van sneakers onder je pak maak je al een groot statement; je hoeft niet extra uit te pakken met allerlei contrasten.

Deze heren hadden beter kunnen kiezen voor sneakers die meer aansluiten bij de uitstraling van hun outfit

3. Kies voor een uitstraling die bij je past

We schreven het zojuist al: door te opteren voor sneakers onder je pak, maak je een statement. Wees je echter bewust van het soort statement dat je maakt en kies voor een uitstraling die bij je past. Ben je een sportieve man? Een creatieve geest? Een avant-gardist? Het type sneaker dat je onder je pak draagt (van witte tennisschoen tot extravagante designersneaker) zegt iets over wie je bent. Choose wisely.

Het type sneaker dat je onder je pak draagt, zegt veel over het type man die jij bent

Reageer op artikel:
Nog even over sneakers onder een pak
Sluiten