Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 sep 2020

Safin lijkt beangstigender dan alle James Bond-schurken samen

Dat Rami Malek de schurk speelt in de 25e James Bond-film No Time To Die is al even bekend. Door een recent gepubliceerde featurette kom je eindelijk meer te weten over de mysterieuze Safin.

Waar Christoph Waltz als Ernst Stavro Blofeld een beetje tegenviel in Spectre, wordt Ramik Malek als Safin een schurk die je niet snel gaat vergeten. Hij kan straks in één adem genoemd kan worden genoemd met Auric Goldfinger, Jaws en andere onvergetelijke James Bond-schurken. En gezien zijn plannen en koelbloedigheid lijkt hij beangstigender dan al die schurken samen.

Rami Malek als James Bond-schurk Safin

Christoph Waltz is ook in No Time To Die weer te zien als Ernst Stavro Blofeld, een schurk die vaker terugkomt in James Bond-films. Dat is goed nieuws, want de Duits-Oostenrijkse acteur is natuurlijk briljant. In Spectre bleek alleen dat zijn personage niet helemaal geschikt is als hoofdschurk. Raoul Silva (Javier Bardem) was dat wel in Skyfall. Safin lijkt met zijn rol in No Time To Die ook een onvergetelijk personage neer te zetten.

“Het belangrijkst vond ik om een personage neer te zetten dat voortdurend verontrustende gevoelens opwekt”, zegt Rami Malek. In de eerdere trailers en de nieuwe featurette wordt wel duidelijk dat dit hem gelukt is. Safin komt ijskoud en zelfverzekerd over en hij heeft een megaplan. No Time To Die-regisseur Cary Joji Fukunaga: “Wat hij wil en waartoe hij bereid is, maakt hem tot een bijzonder beangstigende schurk”. In de video is te zien dat Safin op zijn manier de mensheid wil redden en James Bond overbodig wil maken. Hij vertelt zijn plannen op een ijskoude en bedreigende wijze aan Madeleine Swann (Léa Seydoux). Haar uiteindelijke lot in No Time To Die staat alles behalve vast.

Trailer No Time To Die

In de eerdere trailer werd al duidelijk dat in de duivelse plannen van Safin miljoenen doden voorkomen. Daarbij gebruikt hij een gevaarlijke nieuwe technologie. Niet voor niets wordt de gepensioneerde 007 om hulp gevraagd door de CIA. Safin is een anarchist die in het verleden huurmoordenaar was voor SPECTRE en zal een pittige tegenstander worden voor James Bond.

De andere nieuwe ster naast Rami Malek is Ana de Armas. Zij is de nieuwe Bondgirl. Lees en bekijk hier meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Safin lijkt beangstigender dan alle James Bond-schurken samen
Sluiten