Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 27 sep 2019

James Bond: gelekte No Time To Die setfoto onthult vrouwelijke 007

Na Maniac, Beasts of No Nation, True Detective en It lijkt het erop dat alles wat Cary Fukanaga aanraakt in goud verandert. April volgend jaar gaan we ontdekken of dat ook voor No Time To Die geldt, de volgende James Bond film. De eerste film uit de langlopende serie met een vrouwelijke 007.

No Time To Die met vrouwelijke 007

Althans, als we de sterk aanhoudende geruchten moeten geloven. We weten al enkele jaren dat Daniel Craig wel klaar is met de zware rol, en dit wordt zijn laatste film. Volgens bronnen binnen de industrie draagt de geheim agent in de nieuwe film de mantel over aan zijn vervanger.

Niemand minder dan Lashana Lynch, die we nog kennen van Captain Marvel. Voor de duidelijkheid: zij wordt dus niet letterlijk de nieuwe James Bond, maar de nieuwe 007. Na jaren een mannelijke 007 te hebben gehad lijken de twee hetzelfde te betekenen, maar dat is niet het geval. Het fictieve personage James Bond was simpelweg decennia lang geheim agent 007.

?CHECK OOK: Bond Girls en Martini’s: dit zijn volgens ons de 8 beste James Bond films

Als hij uit active service stapt, komt dat nummertje weer vrij. De actrice speelt een mysterieus personage genaamd Nomi. Een gelekte setfoto toont voor het eerst hoe dat personage eruit gaat zien in de film. Een ding is direct duidelijk: dit is niet een vrouw die je in een donker steegje tegen wilt komen.

Anton Volkov on Twitter

Ladies and gents, your new 007. (note how I didn’t say new Bond) #notimetodie

James Bond

De sterk aanhoudende gerichten rondom de vrouwelijke 007 hebben online voor behoorlijk wat woede en controverse gezorgd. Veel fans zijn van mening dat 007 een man hoort te zijn. Anderen zien juist een kans om meer (emotionele) diepgang te introduceren, iets wat het vrij vlakke personage in de afgelopen vijftig jaar wel miste. Maar ja, is daar ook een vrouw voor nodig?

De crux zit ‘m ook vooral in wat we hierboven al uitlegden: James Bond is niet opeens een vrouw. James Bond stopt als geheim agent, en zijn vacature wordt naar verluidt vervolgens gevuld met een vrouw. Dat is wel een wezenlijk verschil. Of houdt Cary Fukanaga iedereen voor de gek en is zij enkel de tijdelijke 007, en verrast No Time To Die vriend en vijand door opeens alsnog een nieuwe mannelijke 007 te introduceren? We gaan het in april ontdekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
James Bond: gelekte No Time To Die setfoto onthult vrouwelijke 007
Sluiten