No Time To Die: James Bond gaat met de tijd mee

Met No Time To Die heeft de 25e James Bond-film eindelijk een naam. Het watertanden is begonnen, dit is alles wat je moet weten over de laatste film met Daniel Craig als 007.

Tegenwoordig kom je als filmmaker niet meer weg met alleen een mannelijke held en een vrouwelijke seksbom. Ook James Bond gaat met de tijd mee. In No Time To Die wordt er gebroken met een aantal tradities. Zo zie je elektrische auto’s, een vrouwelijke 007 en is de Bond Girl ingeruild voor een Bond Woman. Zes feiten over de 25e James Bond.

Laatste keer Daniel Craig als James Bond

Met voorgangers als Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan was de keuze voor de ongepolijste Daniel Craig als James Bond in 2006 een stijlbreuk. Maar het grote publiek sloot de Engelse acteur na Casino Royale direct in de armen. Vervolgens speelde hij in Quantum of Solace (2008), Skyfall (2012) en Spectre (2015). Met No Time To Die komt er een einde aan zijn era die veertien jaar zal duren. Wie de nieuwe James Bond wordt is nog niet bekend, al wordt er veel gespeculeerd. Daniel Craig eerder dit jaar tijdens een persconferentie: “Iedereen zou overwogen moeten worden, ook zwarte en vrouwelijke acteurs. Niet alleen als James Bond, maar over de hele linie.”

james bond, no time to die, daniel craig, alle swat je moet weten, 007
Bron: Columbia Pictures

Eerste vrouwelijke 007

Waar je in No Time To Die afscheid moet nemen van Daniel Craig als 007, maak je kennis met de eerste vrouwelijke en zwarte 007. Haar naam is Lashana Lynch, je kent haar misschien als Maria Rambeau uit Captain Marvel. James Bond is met pensioen in No Time To Die, dus moet er een vervanger komen. “Kom binnen 007”, zegt M, hoofd van de fictieve Britse geheime dienst MI6, volgens The Mail on Sunday in een scène. Vervolgens zou niet Daniel Craig, maar Lashana Lynch binnen komen lopen. Voor alle duidelijkheid: Lashana Lynch wordt niet de eerste vrouwelijke James Bond, maar de eerste vrouwelijke 007.

Lashana Lynch, james bond, no time to die, bond 25, 007
Bron: AFP

Rami Malek als bad guy

Rami Malek brak vorig jaar door met zijn met zijn rol als Freddie Mercury in Bohemian Rhapsody. Hij heeft niet alleen de perfecte gestalte om de frontman van Queen te vertolken, maar ook de ultieme kop voor een bad guy in James Bond. Dat is een mening, maar regisseur Cary Fukunaga is het daar in ieder geval mee eens. Malek tijdens zijn presentatie: “Ik ben van plan het leven van James Bond zo lastig mogelijk te maken in zijn 25ste film”.

rami malek, james bond, no time to die, bond 25, 007
Bron: AFP

Bond Woman: Ana de Armas

De term Bond Girl is passé. Kan niet meer, volgens Phoebe Waller-Bridge, de vrouw die het script schreef voor No Time To Die. We spreken nu van een Bond Woman, die minder seksistisch neergezet zal worden dan de Bond Girl van weleer. Ana de Armas is de meest prominente Bond Woman in No Time To Die. De Cubaans-Spaanse actrice ken je wellicht van haar bescheiden rollen in War Dogs en Blade Runner 2049. Vanaf volgend jaar kent de hele hele wereld haar als de eerste Bond Woman.

Lashana Lynch, james bond, no time to die, bond 25, 007
Bron: AFP

Elektrische Aston Martin

Nu ze toch verantwoord bezig zijn, waarom dan ook niet direct een elektrische Aston Martin? Juist, die gaat er komen. De Aston Martin Rapide E is de eerste volledig elektrische auto van het Britse merk. De 6.0-liter V12 is vervangen door een accupakket van 65kW. Klinkt niet heel sexy, maar weet dat de twee aanwezige elektromotoren samen voor 610 pk zorgen en dat je binnen 4 seconden op de 100 kilometer per uur zit. Daar weet Daniel Craig wel raad mee. Lees hier meer over de Rapide E.

Aston-Martin-Rapide-E, james bond, no time to die, bond 25
Bron: Aston Martin

No Time To Die gaat terug naar Jamaica

No Time To Die keert terug naar Jamaica, de bakermat van James Bond. Jamaica is natuurlijk het eiland waar Ian Fleming zijn huis ‘Goldeneye’ had, waar hij het grootste gedeelte van zijn Bond-verhalen schreef. In No Time To Die leeft James Bond op Jamaica, waar hij geniet van zijn pensioen na helemaal klaar te zijn met zijn leven als geheim agent. Maar je voelt hem aankomen: nood breekt wetten, hij moet toch weer aan de bak.

No Time To Die gaat 3 april 2020 in première in Groot-Brittannië, de datum voor de Nederlandse première is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
No Time To Die: James Bond gaat met de tijd mee
Sluiten