Pim Jansen
Pim Jansen Films & Series 19 november 2018

Strategen gezocht: het NK Risk staat voor de deur

Heb je ooit Risk gespeeld? Kans is groot dat je het beschouwd als een redelijk saai spel en een overblijfsel uit de tijd dat online gaming nog uitgevonden moest worden. Toch zijn er duizenden die met enige regelmaat het beroemde strategische bordspel spelen. Dat Risk aan populariteit aan het winnen is, blijkt wel uit het feit dat er sinds 2015 een Nederlands Kampioenschap Risk wordt gespeeld. In januari 2019 is weer zover. Ruim 700 deelnemers gaan dan strijden om de felbegeerde titel.

NK Risk: vijfde editie

Inmiddels beleefd het NK Risk haar vijfde editie en het belooft een prachtig evenement te worden. De Van Nelle Fabriek in Rotterdam vormt het decor. Uit het hele land komen de Risk-liefhebbers samen op 12 januari. Inmiddels is de opening van de inschrijving geopend. Deze viel samen met de opening van het Risk-seizoen. Michiel Hijmans, oud NAVO-commandant en afgezant Pentagon en de regerend Nederlands Kampioen Risk Bart de Snaijer waren hierbij aanwezig.

Nederlands Kampioenschappen RiskNederlands Kampioenschappen Risk

Nieuw wereldrecord

Het Nederlands Kampioenschap Risk is een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor Jouri en Tara Schoemaker destijds het initiatief hebben genomen. Dit bleek een schot in de roos. Een succesvolle crowdfundingcampagne was nodig om de eerste editie te financieren. Sinds de eerste editie is er sprake van een stabiele groei van circa 100 deelnemers bij elke nieuwe editie. De ambitie van de initiatiefnemers is groot en tijdens het NK gaat men proberen om een wereldrecord te vestigen: het grootst aantal mensen wat tegelijkertijd Risk speelt. Met 700 deelnemers moet dat zeker lukken; een vergelijkbaarrecord voor Monopoly staat op ‘slechts’ 605 deelnemers. Meer info over het NK Risk, vind je hier.

NK Risk 2018 Aftermovie

De 4e editie van het Nederlands Kampioenschap Risk dat plaatsvond op 13 januari 2018 met 500 deelnemers! Het was weer genieten!

Reageer op artikel:
Strategen gezocht: het NK Risk staat voor de deur
Sluiten