Jelle van Es
Jelle van Es Game 11 juli 2017

Nintendo Switch-gebruikers hebben veel moois om naar uit te kijken

Volg je de game-industrie niet meer op de voet. Geen nood: daarom is er Gaming Manners. In deze rubriek houden Manners en game-expert Jelle van Es je op de hoogte van zaken die je moet weten.

Na het financiële drama dat de Wii U heet, lijkt Nintendo met de Switch-spelcomputer op het juiste paard te hebben gewed. De console-handheld hybride verkoopt lekker, en met Mario Kart 8 Deluxe, Arms en de nieuwe Zelda heeft het apparaat al een aantal zeer sterke titels om mee los te gaan.

Toch mag dat aanbod wat ons betreft nog wel flink aangevuld worden, en gelukkig lijkt Nintendo zich dat zelf ook te beseffen. Het aankomende jaar komen ze namelijk nog met aardig wat interessante titels, waarvan we er een aantal onlangs zelf aan de tand konden voelen.

Splatoon 2

Laat je door het vrolijke uiterlijk van Splatoon 2 niet misleiden: onder al die koddige kleurtjes gaat een heerlijke competitieve shooter schuil. Het doel is net als in het vorige deel vrij simpel: klieder zoveel mogelijk van de omgeving onder met de kleur verf van jouw team. Het team dat aan het einde van de ronde het grootste oppervlak bedekt heeft, heeft gewonnen.

Achter die simpele opzet gaat een diepere laag schuil. Zo kan jouw ‘Squidling’ zich in een octopusje veranderen om zo door de verf te zwemmen. Daarnaast zijn er tal van wapens en voorwerpen om je bij te staan in de strijd. Ook een singleplayer-modus ontbreekt niet, en nieuw is ditmaal de mogelijkheid om een soort Horde-modus te spelen waarin je het in verschillende waves tegen talloze vijanden opneemt.

Met name deze laatste modus bewees dat Splatoon 2 écht niet alleen voor kinderen is: het lukte ons op één van de makkelijkste moeilijkheidsgraden nog niet eens om het einde van het level te halen!

Splatoon 2 komt uit op 21 juli

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Mario + Rabbids Kingdom Battle was een aardige verrassing op de afgelopen E3. Met name omdat de meeste mensen al zuchtend met hun ogen begonnen te rollen toen bekend werd dat de gekke konijnen uit de Rayman-games hun opwachting zouden maken in een Mario-game. Toen bleek dat Mario + Rabbids Kingdom Battle een tactische strategie-game is, en de eerste geluiden opgingen dat de gameplay eigenlijk best wel tof was, keken gamers ineens met hele andere ogen naar deze samenwerking tussen Ubisoft en Nintendo.

De bijzondere titel is misschien nog wel het meest te vergelijken met de XCOM-games. Vanuit een bovenaanzicht stuur je om beurten jouw personages aan en geef je ze opdrachten. Je kunt ze verplaatsen, laten aanvallen of speciale vaardigheden laten gebruiken. Leuk aan deze game is dat de speler wordt aangespoord om zoveel mogelijk uit zijn beurt te halen.

Zo kun je in één vloeiende beweging een vijand tackelen, je door een teamgenoot naar de andere kant van een level laten lanceren om daar vanuit dekking nog eens diezelfde vijand onder schot te nemen. Deze game gaat dieper dan zijn uiterlijk doet vermoeden, en is daarom een titel om absoluut in de gaten te houden!

Mario + Rabbids Kingdom Battle komt uit op 29 augustus

Super Mario Odyssey

Elke keer dat Nintendo een nieuwe console lanceert, zijn er met name twee grote titels waar men reikhalzend naar uitkijkt: een nieuwe Zelda en een nieuwe Mario. Die nieuwe Zelda hadden we natuurlijk al in de vorm van Breath of the Wild, en het was meteen één van de beste games van dit jaar. Maar Nintendo heeft nog meer voor ons in petto, want later dit jaar verschijnt er een gloednieuw 3D-avontuur met de alom bekende Italiaanse loodgieter in de hoofdrol. En afgaande op onze korte speelsessie belooft het een geweldige rit te worden.

In Super Mario Odyssey verlaat Mario het Mushroom Kingdom en reist hij af naar talloze nieuwe werelden. Denk bijvoorbeeld aan een woestijnwereld of de stad New Donk City, die nog het meest doet denken aan Manhattan. In deze werelden, die ditmaal groter zijn dan we ooit in een Mario-game zagen, zijn er honderden geheimen te ontdekken.

Mario springt, rolt en duikt zich weer een ongeluk maar krijgt nu ook hulp van een nieuw personage: Cappy. Deze magische pet kan Mario van zich afgooien om vijanden te verslaan, maar interessanter is de mogelijkheid om vijanden en objecten ‘over te nemen’. Gooi jouw pet bijvoorbeeld op een Goomba, en Mario verandert zelf in die Goomba (inclusief kekke snor). Dit is mogelijk met tal van objecten en personen in de spelwereld, wat ons het vermoeden geeft dat we dagenlang zoet gaan zijn met deze heerlijke platformer.

Super Mario Odyssey komt uit op 27 oktober

Reageer op artikel:
Nintendo Switch-gebruikers hebben veel moois om naar uit te kijken
Sluiten