Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 11 jul 2019

Nintendo Switch Lite: 5 verschillen met de reguliere Switch

De Nintendo Switch Lite is eindelijk officieel onthuld. We nemen de belangrijkste verschillen met de reguliere Switch met je door, voordat je tot een pre-order overgaat.

Nintendo Switch Lite (en geen Switch Mini)

De nieuwe Nintendo Switch Lite zal vanaf 20 september te koop zijn en naar verwachting ongeveer 200 euro gaan kosten. Eerder werd gedacht dat de handheld Switch Mini zou gaan heten, maar inmiddels is dat gerucht dus achterhaald.

Een eerste blik op de Nintendo Switch Lite: een nieuwe toevoeging aan de Nintendo Switch-familie

We presenteren: de Nintendo Switch Lite, een compact en lichtgewicht spelsysteem dat speciaal is gemaakt voor handheld-gaming! Deze nieuwe toevoeging aan de Nintendo Switch-familie is vanaf 20 september verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Op onze website kun je meer informatie vinden over de Nintendo Switch Lite en kun je erachter komen welk Nintendo Switch-systeem het beste bij je past!

De Nintendo Switch Lite is een behoorlijk uitgeklede versie van zijn grotere broer, maar is desondanks de moeite waard. De goedkopere versie van de Switch is binnenkort te reserveren via een pre-order bij onder meer Bol.com. 5 verschillen met zijn grote broer, inmiddels in prijs verlaagd.

1. Kleiner 5,5-inch lcd-scherm

Een van de eerste zaken die opvallen, is het scherm. Dit is met 5.5 inch een stuk kleiner dan zijn grotere broer, die over een display van 6.2 inch beschikt. De resolutie is ongewijzigd gebleven, namelijk 1820 x 720 pixels. Met de introductie van de NintendoSwitch Lite hebben we ook afscheid genomen van de lichtsensor. De helderheid van het scherm wordt daardoor niet langer automatisch aangepast.

nintendo switch light, kopen, feiten, pre-order

2. Nintendo Switch Lite is lichter

Nintendo Switch Lite is met een gewicht van 275 gram ook iets lichter geworden. De gewone versie weegt zonder de Joy-Cons namelijk 300 gram. Het lage gewicht en het kleinere formaat zorgen ervoor dat de handheld bijzonder prettig in je handen ligt.

3. Geen losse joy-cons

Bij de gewone Nintendo Switch had je nog de mogelijkheid om Joy-Cons los te koppelen. De Nintendo Switch Lite heeft geen losse controllers. Games die motion controls gebruiken, kun je dus niet spelen. Daar is wel een oplossing voor: je kunt de Joy-Cons gewoon los kopen. Ook zul je tevergeefs zoeken naar een kickstand, HD Rumble en een infraroodsensor. Het heeft er dus veel van weg dat Nintendo met de introductie van de nieuwe uitvoering ook gelijk een nieuw verdienmodel heeft ontdekt. Wat wel leuk is, is dat Nintendo aan de linkerzijde een d-pad heeft aangebracht. Zo heb je een waardig alternatief voor de losse knoppen op de Joy-Cons.

4. Geen dock-modus

Het zal even wennen zijn, maar de dock-modus is ook verdwenen. De reden daarvoor is logisch, met de Nintendo Switch Lite richt het Japanse bedrijf zich echt op de markt voor handheld gaming. Je kunt de Nintendo Switch Lite dus niet aan een tv koppelen. In de praktijk betekent het dat deze Switch uitvoering enkel geschikt is voor handheld-games.

5. Kleinere chip met een lager energieverbruik

Als duurzaamheid een goed argument is om een bepaald product wel of niet aan te schaffen, dan zul je van het volgende item blij worden: de Nintendo Switch Lite heeft een kleinere batterij, maar gaat een stuk efficiënter om met de beschikbare energie. In plaats van een grote batterij die 4310 mAh levert, zien we nu een kleinere versie met 3570 mAh. Het Japanse bedrijf claimt dat dit kleinere vermogen een levensduur kent van ruim 4 uur. Om het verschil nog duidelijker te maken, de originele Switch stond al na drie uur droog.

Vanaf 20 september te koop

De Nintendo Switch Lite zal op 20 september worden gelanceerd. Je kunt ze verkrijgen in die verschillende kleuren: geel, grijs en turkoois. Samen met de lancering worden er ook diverse handige accessoires op de markt gebracht. Zo kun je ook een etui en beschermfolie kopen. Op 8 november brengt Nintendo een speciale Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition uit. Deze is voorzien van lichtblauwe en magenta knoppen en heeft illustraties van de Legendary Pokémon uit Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Reageer op artikel:
Nintendo Switch Lite: 5 verschillen met de reguliere Switch
Sluiten