Nintendo komt deze zomer met nog een remake van de iconische NES

Weet je nog vroeger? Toen het leven simpel en zorgeloos was? Je hoefde je geen zorgen te maken over je werk, studieschuld, hypotheek en ga zo maar door. Je deed waar je zin in had en we durven te wedden dat je ook regelmatig voor de televisie zat met een NES controller in je handen. Die tijd is nu voorbij, maar dankzij Nintendo kun je een klein deel van je jeugd gaan herbeleven.

Het welbekende bedrijf achter Mario, Zelda, Donkey Kong en vele andere iconisch games komt namelijk opnieuw met een remake van hun welbekende console. De NES verscheen voor het eerst in 1985 en groeide uit tot één van de meeste succesvolle consoles ooit. In 2016 liet Nintendo ouden tijden al eerder herleven door een remake van de console op de markt te brengen. Dat trucje gaan deze zomer nog een keer herhalen.

Terug naar je jeugd

Op 29 juni komt Nintendo namelijk met een re-re-make van de NES. Erg verrassend is dat overigens niet, want de vorige heruitvoering van hun console vloog over de toonbank. Voor alle mensen die toen achter het net viste, is er nu dus een tweede kans. Hij gaat in Amerika zestig dollar kosten en dan krijg je er een controller en dertig ingebouwde games bij. Van Donkey Kong tot Pac-Man en van Super Mario Bros tot Zelda. Alle games uit je jeugd zijn aanwezig.

De nieuwe NES in Nederland

Deze nieuwe NES zal ook in Nederland verkocht gaan worden en Nintendo heeft ook al aangegeven dat ze verwachten dat hij tot het einde van 2018 leverbaar zal zijn. Ze hebben dus geleerd van vorig jaar. Toen werden er maar 2,3 miljoen NES consoles gemaakt en die waren in no-time uitverkocht. Dit jaar is de kans dus een stuk groter dat je er eentje kunt bemachtigen.

Was jij vroeger meer een handheld gamer? Check dan deze hele toffe re-make van de klassieke Game Boy.

Reageer op artikel:
Nintendo komt deze zomer met nog een remake van de iconische NES
Sluiten