Jelle van Es
Jelle van Es Stuff 13 jul 2020

Nintendo’s NES, maar dan in LEGO: nieuwe set onthuld

Binnenkort krijgen we de mogelijkheid om met Super Mario te spelen met LEGO. Maar dat is niet het enige dat beiden werelden combineert. Begin augustus verschijnt er namelijk een nieuwe set.

Het gaat om de LEGO Nintendo Entertainment System-set. Daar waren al wat geruchten van deze week, maar nu is de set ook daadwerkelijk bevestigd. En het ziet er fantastisch uit.

Maak kennis met LEGO NES

De LEGO Nintendo Entertainment System-set verschijnt op 1 augustus in de Verenigde Staten voor een adviesprijs van 199,99 dollar. In Europa komt hij dan ook uit en krijgt hij een prijs van 229,99 euro. Daarmee is het dus wel een flinke dure set, maar daar krijg je dan ook wel veel voor terug. Met de set kun je namelijk zowel de NES nabouwen als een retro-televisie. Die laatste werkt dan met een diarama die je door kunt draaien, waardoor je het idee krijgt dat je daadwerkelijk de klassieke Super Mario Bros-game speelt.

Combineren met Super Mario

Combineer je de LEGO Nintendo Entertainment System met de set van Super Mario, dan krijg je nog iets extra’s. Wanneer je Mario namelijk op de televisie zet, dan begint hij de klassieke geluidjes te maken. Op die manier heb je dus nog meer het idee dat je met de klassieke game aan de slag gaat. En het duurt ook wel even voordat je de set in elkaar hebt. Hij bestaat namelijk uit meer dan 2.600 blokjes. Dat heb je zeg maar net in een half uur in elkaar gezet. De set is dus enerzijds groot genoeg om er een tijd over te doen om in elkaar te zetten en tof genoeg om na het bouwen ergens neer te zetten en naar te kijken. Of in dit geval ook interactief mee te spelen.

LEGO NINTENDO NES
(Afbeelding: LEGO)
LEGO NINTENDO NES
(Afbeelding: LEGO)
Reageer op artikel:
Nintendo’s NES, maar dan in LEGO: nieuwe set onthuld
Sluiten