Nintendo komt met ‘bouwpakketten’ waarmee je de Switch kunt uitbreiden

Wellicht heb je het vroeger weleens gedaan: een fort bouwen van ouwe kartonnen dozen. Of een soort robotpak allerhande materialen. Als het aan Nintendo ligt komt die goede oude tijd straks gewoon terug. Zij komen deze lente met Nintendo Labo. Een nieuwe serie aan game-ervaringen voor de Nintendo Switch.

De eerste serie verschijnt op 27 april, maar als het een succes is bestaat de kans dat er extra edities verschijnen. Het grote voordeel van Nintendo Labo is dat je er niet extra controllers voor hoeft te kopen. Je koopt gewoon één van de twee beschikbare bouwpakketten en gaat er dan mee aan de slag. De onderstaande video geeft je alvast een aardig idee. Op 27 april komen er in eerste instantie twee pakketten uit. Deze hebben nog geen adviesprijs in Europa, maar in Amerika gaan ze 69,99 dollar kosten.

Nintendo Labo Mixpakket

Met het mixpakket kun je heel veel verschillende Toy-Con bouwen: Een Toy-Con-modelauto, een Toy-Con-hengel, een Toy-Con-huis, een Toy-Con-motor en een Toy-Con-piano. Een uitleg van Nintendo vind je hieronder.

Nintendo Labo

Toy-Con-modelauto: Plaats de linker- en de rechter-Joy-Con in je zelfgebouwde modelauto en bestuur het via de touchscreenbesturing op de Nintendo Switch. Dankzij de trillingen van de HD-trilfunctie in de Joy-Con-controllers zal de auto bewegen in de richting die jij kiest. Dit pakket bevat materialen om twee modelauto’s te bouwen.

Toy-Con-hengel: bouw een hengel met een dynamisch draaiende spoel en lijn die bevestigd zijn aan een houder voor de Nintendo Switch. Vang een van de vele exotische vissen die over het scherm van je Nintendo Switch zwemmen door je hengel uit te werpen en je lijn met haak te laten zakken. Zodra de Joy-Con die in de spoel verwerkt zit begint te trillen, zul je om de vis te vangen de lijn snel binnen moeten halen en de hengel omhoog moeten trekken.

Toy-Con-huis: als je verschillende blokjes in de openingen aan de zijkant en onderkant van het huis stopt, wordt het mogelijk om met een schattig wezentje op het scherm van je Nintendo Switch te communiceren, het te voeren of er games mee te spelen. Elk blokje heeft een unieke vorm en wordt herkend door de infraroodbewegingssensor op de rechter-Joy-Con die bovenin het huis verwerkt is.

Toy-Con-motor: plaats beide Joy-Con-controllers in een zelfgebouwd stuur om een motor op het scherm van je Nintendo Switch te besturen. Druk op de startknop om de motor te starten en draai aan het rechterhandvat om gas te geven. Sturen doe je door in de juiste richting te leunen of het stuur naar links en rechts te bewegen.

Toy-Con-piano: na het bouwen van een prachtig ontworpen piano met dertien toetsen, en het plaatsen van een Nintendo Switch-systeem en Joy-Con-controllers, wordt het mogelijk om je eigen muziek te maken door de toetsen in te drukken. Je kunt zelfs knoppen bouwen en toevoegen om nieuwe geluidseffecten en tonen te maken.

Nintendo Labo Robotpakket

Toy-Con-robot: bouw een draagbaar robotpak en plaats de linker- en rechter-Joy-Con-controller in de voorziene gleuf van de rugzak en het vizier. Bestuur de robot die op de tv te zien is, door de Nintendo Switch in de houder te plaatsen. Beleef enorm veel speelplezier op verschillende manieren, waaronder de Robot-stand waarmee je gebouwen en vliegende schotels in-game kunt vernietigen.

Reageer op artikel:
Nintendo komt met ‘bouwpakketten’ waarmee je de Switch kunt uitbreiden
Sluiten