Vergeet alle nieuwe Nintendo consoles want deze zomer komt de Game Boy weer terug

Wie heeft hem niet gehad? De klassieke Game Boy was voor Nineties-kid de ultieme handheld. Voor deze, inmiddels volwassen, kinderen hebben we goed nieuws. Deze zomer kun je jouw jeugd herbeleven met de Game Boy-remake van Hyperkin.

Dat klopt, de Game Boy remake is niet afkomstig van Nintendo zelf. Wat apart is, want hun NES- en SNES mini waren binnen de kortste keren uitverkocht. De nieuwe versie van de klassieker wordt echter ontwikkeld door Hyperkin. De ontwikkelaar heeft eerder al een Game Boy model die samenwerkte met jouw smartphone op de martk gebracht. Dit geeft extra hoop op een succesvolle herintroductie.

Een beetje van toen, een beetje van nu

Hyperkin tracht om de handheld zo veel mogelijk te laten lijken op de vertrouwde sidekick uit 1989. Toch zijn er wel wat nodige updates doorgevoerd, zodat hij in 2018 naar behoren functioneert. Voorheen moest je aan jouw moeder vragen of ze snel nieuwe AA-batterijen voor je wilde kopen. De Hyperkin versie is oplaadbaar via een USB-C kabel, wat wel zo praktisch is. En weet je nog hoe het ‘s avonds nagenoeg onmogelijk was om Super Mario Land te spelen als de kamer donker was? Die tijden zijn voorbij. De Game Boy is voorzien van een lcd-schermpje met achtergrondverlichting.

Wat je wel nog steeds nodig hebt zijn de ouderwetse cartridges en omdat die niet meer worden gemaakt is marktplaats jouw beste vriend. Je kan er over discussiëren of het slim was om de draagbare spelcomputer afhankelijk te maken van deze cartridges, maar stiekem hoort het wel bij het gevoel.

Betaalbare Game Boy remake

Eind van de zomer zal de Game Boy van Hyperkin verschijnen. De prijs is ondertussen bekend en die is zeer gunstig. De ontwikkelaars willen de retro handheld voor minder dan honderd dollar verkopen en dat lijkt ons een prima prijs!

Reageer op artikel:
Vergeet alle nieuwe Nintendo consoles want deze zomer komt de Game Boy weer terug
Sluiten