Droombaan! Japans stad zoekt ninja’s en is bereid je daar 85.000 dollar per jaar voor te betalen

Thomas Aalderink 20 jul 2018 Life

De stad Iga zal je waarschijnlijk niet kennen, maar deze speelt een belangrijke rol in de Japanse geschiedenis. Dit is namelijk de geboorteplaats van de Ninja. Uiterste getalenteerde strijders die ongezien zelfs de best bewaakte doelwitten kunnen uitschakelen. Stealth is hun tweede naam en ze zijn een belangrijk onderdeel van de cultuur. Helaas worden ze met uitsterven bedreigd.

Iga is een stad met 91.000 inwoners, maar daar zitten steeds minder ninja’s tussen. Dat heeft twee hoofdoorzaken. De eerste is dat er weinig mensen zijn die in baan zoeken. Het percentage werkzoekenden in de stad is namelijk nog geen 2,5%. Daarnaast is deze baan niet bepaald populair bij jongeren waardoor er dus geen aanwas is.

Flink salaris

‘Waarom is dat een probleem?’ zien we je denken. Ninja’s hebben toch geen enkel nut meer tegenwoordig? Praktisch gezien klopt dat, maar ze zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de cultuur van de stad en dus ook van de toerisme. Ieder jaar komen er zo’n dertigduizend toeristen naar de stad om de jaarlijkse ninja feesten bij te wonen.

Bij een gebrek aan ninja’s kunnen ze de shows wel opdoeken en loopt de stad dus een hoop geld mis. Daarom heeft burgemeester Sakae Okamoto besloten om actief op zoek te gaan naar nieuwe ninja’s. Zijn belangrijkste wapen in deze strijd is geld, want hij probeert de aspirant sluipers over de streep te trekken met een salaris dat kan oplopen tot 85.000 dollar. Niet slecht toch?

Ninja worden?

Welke eisen er gesteld worden aan deze functie is niet geheel duidelijk, maar je zult waarschijnlijk wel van betere huize moeten komen dan onderstaande ninja.

BroBible

Reageer op artikel:
Droombaan! Japans stad zoekt ninja’s en is bereid je daar 85.000 dollar per jaar voor te betalen
Sluiten