Deze acht coole sneakers uit de nineties zijn dit jaar opnieuw uitgebracht

Jan de Raab 6 aug 2018 Style

Natuurlijk is het verleidelijk om even snel naar je oude heer te wijzen als hij het voor de zoveelste keer heeft over ‘de goede ouwe tijd’. Maar ook jij begint ouder te worden. Waarschijnlijk denk je zelf ook regelmatig terug aan de nineties. De tijd waarin je opgroeide en gevormd werd tot de man die je nu bent. Een mooie tijd waar je best nog wel eens aan herinnerd wil worden en daar gaan deze sneakers je zeker bij helpen.

Reebok Mobius OG

Ooit was er een grote lange Afro-Amerikaanse man met de naam Shaquille O’Neal. In zijn eentje zorgde hij ervoor dat de sneakers populair werden door modellen als de Shaqnosis, Kamikaze II and The Blast te promoten. Allemaal uit de Reebok fabrieken. Dit is dus het neusje van de zalm als het gaat om sneakers uit de nineties. De Reebok Mobius OG is geïnspireerd op het beroemde Reebok Blacktop model. Pure nostalgie voor je onderdanen voor slechts 140 euro. De originele Blacktops zijn hier trouwens nog steeds te koop.

Nike Air Max 95

Nike is nog steeds een van de meest populaire sneaker merken van 2018. De Nike Air Max 95 is een duidelijke verwijzen naar de jaren 90 en zijn zowel voor dames als heren geschikt. Talloze variaties zijn verkrijgbaar en met een beetje mazzel zitten ze straks aan je voeten. Voor 170 euro geef je jouw voeten exact wat ze verdienen.

Fila x Piere Cardin jaren 90 sneakers

Comfort en design mengen met de nostalgische uitstraling van de jaren 90? Je moet het maar durven. Fila en Piere Cardin deden het wel en het resultaat is verbluffend. De collectie sneakers is gewoon super vet, bovendien kan je de Fila x Piere Cardin disruptor sneakers prima combineren met andere producten uit dezelfde serie zoals een petje, T-shirt en een broek. De sneakers zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Nike Air Jordan 13 ‘He Got Game’

Als je alle Nike sneakers wilt gaan verzamelen, ben je nog wel even bezig. Dat geldt ook voor de variaties van een van de topmodellen, de Nike Air Jordan. De Nike Air Jordan ‘He Got Game’ heeft in ieder geval onze aandacht getrokken. Dit legendarische model is ook gebruikt in Spike Lee’s legendarische film He Got Game (1998). De schoenen dateren van 1997 en bereikte een jaar later de legendarische status dankzij de een van de beste basketbalfilms ooit. De remake van het model, is vanaf 4 augustus te koop voor 190 euro. Be a legend!

Puma RS-0 Play

Puma en retro gaan heel goed samen, sterken nog, ze versterken elkaars uitstraling. De ‘game sneakers’ van Puma is de naam voor de nieuwe retro collectie. De Puma RS-0 Play is niet zo zeer geinspireerd op de jaren 90, maar wel op een game uit de periode: Sonic the Hedgehog.

Nike Air Max 97

Nog meer van Nike? Ja, en met een goede reden. De Nike Air Max 97 is net als de Nike Air Max 95 ongekend populair in 2018. Daarom dus. Neem wel een goed gevulde portemonnee mee, de meeste modellen kosten bijna 190 euro. Veel geld voor een sneaker, weinig geld voor een absoluut vette uitstraling aan je voeten.

Adidas New Falcon

Je miste waarschijnlijk nog een naam in ons lijstje van favoriete sneakers: Adidas. Het merk grijpt volledig terug op de jaren negentig met deze New Falcon sneakers. Dit model is net nieuw en kost ongeveer 100 euro. Liever een ander model? De Adidas Falcon is ook nog steeds verkrijgbaar, maar als je de New Falcon kan dragen, waarom zou je dan met minder genoegen moeten nemen?

Reebok Aztrek, bijna een een-op-een remake

Reebok in de remake. We begonnen met de Reebok Mobius OG, maar sluiten af met een model wat zeker ook alle aandacht verdient. Dit model vertegenwoordigt de ultieme nineties look. De Reebok Aztrek is vorige maande gelanceerd en is nauwelijks te onderscheiden van het origineel uit de jaren 90. Voor de dames is er een mooi exemplaar in mint-groen, de heren nemen genoegen met een donkerblauw-paarse editie.

Froot

Reageer op artikel:
Deze acht coole sneakers uit de nineties zijn dit jaar opnieuw uitgebracht
Sluiten