Herdenk de legendarische Niki Lauda met de beste autosport film op Netflix

De afgelopen jaren was Niki Lauda één van de vele herkenbare gezichten binnen het team van Mercedes. De autosport legende speelde als adviseur een grote rol binnen het Duitse team. Dat veranderde afgelopen zomer toen hij na een longinfectie een longtransplantatie moest ondergaan. Eerder kreeg hij ook al tweemaal een nieuwe nier. Hij herstelde van deze ingrepen, maar zijn gezondheid liep terug. Afgelopen nacht verloor hij de strijd en overleed op 70-jarige leeftijd.

Dit werd vanochtend bekend gemaakt door de familie van de drievoudig wereldkampioen Formule 1. “In diepe rouw maken wij bekend dat onze geliefde Niki op maandag 20 mei in het bijzijn van zijn familie is ingeslapen. Zijn uitzonderlijke successen als sportman en zakenman zijn en blijven onvergetelijk. Zijn onstilbare dadendrang, zijn rechtlijnigheid en zijn moed blijven een voorbeeld en maatstaf voor ons allen”, laat de familie weten. „Hij was een liefdevolle echtgenoot, vader en grootvader. We zullen hem zeer missen.”

De legendarische comeback van Niki Lauda

Niki Lauda is een legende binnen de Formule 1. Niet alleen vanwege drie wereldtitels, maar vooral vanwege één van de grootste comebacks uit de sportgeschiedenis. De Oostenrijker reed in een tijd toen Formule 1 auto’s nog rijdende brandbommen waren. Dat ervoer Niki Lauda zelf in 1976 toen hij de controle over zijn Ferrari verloor en op de Nürburgring en tegen de muur klapte. Zijn auto veranderde in een vlammenzee en er werd gevreesd voor zijn leven.

Niki Lauda overleefde de crash en knokte zich terug. 42 dagen na het heftige ongeluk stond de Oostenrijker weer aan de start tijdens de Grand Prix van Monza. Een ongekende comeback die hij afsloot met een vierde plek in de race. Dat jaar kwam hij een punt tekort voor de wereldtitel. Niet slecht voor een man die halverwege het seizoen bijna levend verbrand was. Een jaar later pakte hij met Ferrari wel de wereldtitel.

Niki Lauda in Rush

Zo neemt de wereld afscheid van één van de grootste namen uit de Formule 1 wereld, maar zijn nalatenschap leeft voort. Onder andere in de film Rush. Hierin volgen we de strijd tussen Niki Lauda en zijn grote concurrent: James Hunt (gespeeld door Chris Hemsworth). De film werd uitstekend ontvangen en kent een 89% score op Rotten Tomatoes. Ook Niki Lauda zelf was onder de indruk van de film. In interviews liet hij regelmatig weten dat de film voor 80% overeenkomt met de werkelijkheid.

Rush – Trailer 3

RUSH portrays the exhilarating true story of two of the greatest rivals the world has ever witnessed-handsome English playboy James Hunt (Chris Hemsworth) and his methodical, brilliant opponent, Niki Lauda (Daniel Brühl).

Op Netflix en Pathé Thuis

Helaas verdween de film vorig jaar van de Nederlandse Netflix, maar dat is geen reden om hem vanavond niet te kijken. In Duitsland, Italië en Spanje is de Rush namelijk nog wel te vinden op de streamingdienst. Met behulp van een VPN is het dus mogelijk om de film te bekijken. Ben je daar niet zo handig mee? Dan kun je Rush ook voor 2,99 bekijken op Pathé Thuis. Een klein bedrag voor een prachtig eerbetoon aan een legende.

Telegraaf

Reageer op artikel:
Herdenk de legendarische Niki Lauda met de beste autosport film op Netflix
Sluiten