Noah Korevaar
Noah Korevaar Schoenen 16 jun 2019

Nieuwe Stranger Things sneakers van Nike zijn verrassend mooi

Fabrikanten van sneakers weten als geen ander hoe je slim op hits uit de popcultuur in moet spelen. Half Manners staat er vol mee, van Harry Potter en Game of Thrones tot Dragon Ball Z. Nu is Stranger Things aan de beurt, dankzij Nike.

Nike Stranger Things sneakers

Het nadeel van dergelijke tie-ins is dat ze vaak ietwat geforceerd overkomen. Vaak zijn dergelijke modellen nets iets te uitgesproken, net iets te overdreven. Een sneaker die eruit ziet als een complete Pikachu is tof, maar niet zo handig voor op werk. Althans, over het algemeen zal men raar opkijken als je met clowneske modellen aan komt zetten.

Nike laat zien hoe het ook kan met een nieuwe Stranger Things collectie, gebaseerd op de gelijknamige Netflix Original. Het resultaat is een reeks designs die overduidelijk geïnspireerd zijn op de serie, zonder dat het schreeuwerig of overdreven wordt. Het is een subtiele, smaakvolle ode aan het werk van de Duffer broers.

In plaats van simpelweg de personages uit de serie om te bouwen tot een sneaker, heeft de schoenenboer deze collectie iets origineler benaderd. Nike heeft voor deze designs gefocust op twee centrale thema’s: de school waar de tieners heen gaan in de serie, Hawkins High, en Independence Day 1985. Ja, de film bedoelen we dus.

Het naderende derde seizoen draait namelijk voor een groot deel rondom die klassieker. Elke schoen is een throwback naar Nike sneakers uit de jaren tachtig. Vooral de Hawkins Blazer is een prachtmodel, met strakke lijnen en een subtiel retro-sausje.

En meer!

Je kunt zelfs een Stranger Things hoodie, pet of t-shirt scoren. De collectie is beschikbaar vanaf 27 juni. Benieuwd naar andere toffe sneakers die je binnen kunt halen? Check dan onze wekelijkse rubriek waarin we toffe nieuwe releases bespreken. Zo weet je altijd precies welke trends het sneaker-landschap domineren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Stranger Things sneakers van Nike zijn verrassend mooi
Sluiten