Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 28 mei 2019

Nike heeft patent op sneakers met geïntegreerde loopband

Patentaanvragen zijn soms geniaal. De theekrans-auto van Ford mag er wat ons betreft bijvoorbeeld direct komen. Maar we richten ons nu op de sneakers van de toekomst, met een geïntegreerde loopband. Daarop heeft Nike patent aangevraagd.

Nike sneakers met een loopband

Eerder zagen we al 3D geprinte Nike sneakers. Of gympen die zichzelf veteren, zoals de gloednieuwe HyperAdapt BB in Back to the Future-stijl. Maar als het aan Nike ligt, loop jij binnenkort op schoenen met een loopband in de zool. Niet zonder reden natuurlijk. De loopband – of zoals in het patent omschreven staat: het roterende transportelement – moet ervoor zorgen dat je met je voeten makkelijker en sneller in de sneakers komt.

nike, sneakers, loopband, patent

Het patent omschrijft een magnetisch veld dat je voet detecteert als je de schoen aantrekt. De loopband komt dan in beweging en zorgt er vervolgens voor de je voet als het ware automatisch in de Nikes getrokken worden. Er wordt ook gewerkt aan een omgekeerd systeem, dat ervoor zorgt dat je juist makkelijker uit je schoenen komt. Vooral bij hoge sneakers zou dit een uitkomst zijn. Vans, lezen jullie mee?

Het patent

Het patent is ingediend, wanneer Nike met de productie van de treadmill-fitted sneakers gaat beginnen, is nog niet bekend. Lees op de website van United States Patent and Trademark Office alle technische specificaties van dit opmerkelijke octrooi.

Meer hightech sneakers

Naast de zelf-veterende sneakers en dit patent van Nike valt er veel meer hightech te vinden in de schoenenwereld. Wat dacht je van sneakers waarmee je met een druk op de knop pizza kan bestellen? Of schoenen met een WiFi-scherm, zodat je overal series kunt kijken. Om maar te zwijgen over schoenen die in 6 minuten voor je geprint worden, waar je bijstaat. Check hier onze top 11 hightech sneakers die deze nieuwe innovatie vooraf gingen.

Reageer op artikel:
Nike heeft patent op sneakers met geïntegreerde loopband
Sluiten