Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 14 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nike LeBron 18: de sneakers waarop LeBron James de NBA-finale won

Nike lanceert binnenkort LeBron 18 ‘Melon Tint’, de sneakers waarop LeBron James de NBA-finale won. Dat meldt High Snobiety.

Een beetje sportfan is het niet ontgaan dat de LA Lakers afgelopen weekend voor de zeventiende keer de finale van de NBA won. Daarmee deelt de club nu het record aantal kampioenschappen met de Boston Celtics. Maar de titel stond natuurlijk vooral in het teken van clubicoon Kobe Bryant, die begin 2020 overleed na een helikoptercrash. Vanzelfsprekend droeg LeBron James, de superster van nu, het kampioenschap op aan ‘The Black Mamba’.

Nike LeBron 18-sneakers

Dat eerbetoon was onder meer terug te zien op de Nike LeBron 18 ‘Melon Tint’ die LeBron James droeg tijdens de NBA-finale. Met merkstift schreef hij 24-8-2 🖤 op zijn schoenen. 24 en 8 staan voor de nummers waarmee Kobe Bryant in zijn carrière speelde en 2 staat voor het nummer waarmee zijn dochter Gigi basketbalde. Daarnaast was er We Want Justice (tegen het racisme in Amerika) en #MTAV (More Than A Vote) op de schoenen geschreven. De tekst staat niet op de sneakers die Nike uitbrengt voor de consument.

nike lebron 18, lebron james, finale, nba, la lakers
(Afbeelding: Nike)

Nike heeft de exacte releasedatum van LeBron 18 ‘Melon Tint’ nog niet onthuld. Wel is bekend dat de sneakers 200 dollar (omgerekend 170 euro) gaan kosten. Afgaand op deze versie van de betreffende schoen komt de verkoopprijs in Nederland op 189,95 euro te liggen. Hou de website van Nike in de gaten voor de release, en anders lees je het hier als eerst.

Hoe LeBron James de NBA-finale won

Dat de LeBron 18-sneakers behoorlijk opvallen, zie je in de onderstaande video. Check de samenvatting van de beslissende wedstrijd tussen Los Angeles Lakers en Miami Heat. De club uit LA won met 106-93. LeBron James was goed voor 28 punten, 14 rebounds en 10 assists in het beslissende duel.

🏀 Check ook: De carrière van Kobe Bryant (1978-2020) in 24 iconische foto’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nike LeBron 18: de sneakers waarop LeBron James de NBA-finale won
Sluiten