Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 28 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

First look: Nike Air Max 1 Corduroy (sneakers van ribstof)

CLOT-oprichter Edison Chen heeft de eerste foto gedeeld van langverwachte Nike Air Max 1 Corduroy. Juist, ‘s werelds meest populaire sneakers komen uit in ribstof.

Tot en met vrijdag 29 mei geeft Nike 30 procent korting op alles. Van sneakers tot hoodies, van sportkleding tot hardloopschoenen. Daarvoor heb je de kortingscode NIKE30 nodig voordat je afrekent. Hier lees je meer over de actie. Nu aandacht voor de Nike Air Max 1 Corduroy.

Nike Air Max 1 Corduroy

Wie verzint het in hemelsnaam om sneakers van ribstof te maken? Het antwoord lijkt simpel: Nike. Maar met wie maakt het Amerikaanse sportmerk de Air Max 1 Corduroy? Vermoedelijk met CLOT, het streatwear-merk van ontwerper Edison Chen. Het is dan ook geen toeval dat juist hij deze first look deelt.

“WASTED SPRING”, schreef Edison Chen bij de eerste foto van de Nike Air Max 1 Corduroy. Wij moesten ook even bijkomen van de kleur en bloemetjes, maar vermoedelijk komen de sneakers van ribstof in meerdere kleuren op de markt. Je kunt ze mooi vinden of niet, dit soort releases zijn meestal binnen een paar uren uitverkocht, waarna je ze voor dubbel zoveel geld weer terugvindt op StockX. Ja, hier valt geld aan te verdienen. Over de originele prijs en verschijningsdatum is overigens nog niets bekend.

Kiss of Death sneakers zonder ribstof

Edison Chen wist sneakerliefhebbers en -verzamelaars deze week sowieso te triggeren. Zo kwam het gerucht naar buiten dat het model CLOT x Nike Air Max 1 ‘Kiss of Death’ opnieuw wordt uitgebracht. Dit razend populaire model kwam in 2006 voor het eerst uit en krijgt naar verluidt in 2021 een heruitgave. Met deze sneakers werd de opening van ACU in Shanghai gevierd, China’s eerste sneaker-boetiek. Lees en bekijk hier meer.

Check ook: Fila eert The Notorious B.I.G. met gympen en kledinglijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
First look: Nike Air Max 1 Corduroy (sneakers van ribstof)
Sluiten