Nike lanceert suède Air Force 1 LV8 sneakers en je moet er snel bij zijn

Nike heeft de langverwachte Air Force 1 LV8 sneakers gelanceerd. Liefhebbers wachten al eventjes op deze versie met een suède twist. Het damesmodel is dan ook al uitverkocht.

Het herenmodel is een paar dagen na het damesmodel gelanceerd en alle maten zijn nog beschikbaar. Maar dat duurt niet lang meer, vermoeden we zo.

Nike Air Force 1 LV8 sneakers met suède twist

Als je het over klassieke Nike sneakers hebt, staat de Air Force 1 zeker in de top 5. Niet voor niets verschijnen er jaarlijks meerdere special editions, met de LV8 als nieuwkomer. Het bijzondere aspect aan deze nieuwe versie is de bovenlaag, die deels uit suède bestaat.

nike sneakers, air force 1, lv8
(Afbeelding: NikeNL)

De combinatie van het witte leer, het lichtgrijze suède en de gebroken witte zool en swoosh vormen samen een subtiel pallet van zachte en stijlvolle tinten. Echt een heel lekker schoentje, deze Nike Air Force 1 LV8. Je koopt de sneakers voor 110 euro en dan ben je klaar voor deze zomer.

nike sneakers, air force 1, lv8
nike sneakers, air force 1, lv8
(Afbeelding: NikeNL)

In dezelfde kleur- en materiaalcombinatie als de Air Force 1 LV 80 zijn ook de modellen Nike Blazer Low en Nike Court Vintage Premium gelanceerd. Die koop je voor respectievelijk 90 euro en 75 euro.

Special editions

In 1982 werd het model Nike Air Force 1 voor het eerst op de markt gebracht. Het ontwerp komt van Bruce Kilgore, die er nog geen idee van had dat het model zou uitgroeien tot een icoon. Oorspronkelijk ontworpen in een hoge versie als basketbalschoenen, maar al snel gekaapt door de straat als lage sneakers. Door de jaren heen zijn er heel wat unieke edities verschenen. Vergeleken met zijn voorgangers is de LV8 met suède details wat dat betreft een sobere schoen, wat niet per se negatief is. Check ook de special AF1-editions Supreme, Colin Kaepernick, Gore-Tex, VTF (sandalen) en 3D.

Lees ook: Converse eert Japan met Japanse vlag op All Star Hinomaru sneakers

Reageer op artikel:
Nike lanceert suède Air Force 1 LV8 sneakers en je moet er snel bij zijn
Sluiten