Redactie
Redactie Shoes 18 jul 2017

Sneaker hall of fame: #35 Nike Air Classic BW

In samenwerking met zo niet de tofste sneaker store van de westerse wereld verzorgt manners de Sneaker hall of fame. In willekeurige volgorde bespreekt Masta Lee, media director en designer van Patta, de vijfendertig meest invloedrijke en iconische sneakers ooit gemaakt. Vandaag de Nike Air Classic BW.

Nike Air Classic BW

  • Jaar: 1991
  • Klassiek omdat: De Air Classic BW is het vierde model in de Air Max-reeks en de opvolger van de Air Max 90. “BW” staat voor “Big Window”, wat zoveel betekent als meer lucht, dus meer comfort. Persian Violet is de eerste kleur waarin dit model is geïntroduceerd en heeft tot de dag van vandaag zijn eigen loyale following wereldwijd.
  • Huidige model: Air Classic BW FB ‘Persian’
  • Kenmerken: Suede, leer en mesh, in de originele 1991 Persian Violet kleurstelling.
  • – Leuk om te weten: De eerste kleurstellingen waarin een sneaker geïntroduceerd wordt hebben vaak een speciale plek bij liefhebbers: Infrared Air Max 90, Neon Air Max 95, Silver Air Max 97. De Persian Classic BW hoort ook in dit rijtje thuis, maar in Nederland stond de Air Classic BW vooral bekend als onderdeel van menig gabberoutfit. Bij het kale hoofd en het trainingspak hoorde ook een paar BW’tjes om de hele nacht comfortabel op te kunnen hakken. Vandaag de dag zal je niet zo snel een gabber in het straatbeeld tegenkomen, maar sneakerliefhebbers dragen ze nog altijd met trots.

De retail prijs van deze modellen bedroeg 140 euro. Als je ze nog ergens kunt vinden, moet je nu ongetwijfeld meer betalen.

Reageer op artikel:
Sneaker hall of fame: #35 Nike Air Classic BW
Sluiten