Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 12 jun 2019

Nigeria’s recordbrekende WK-shirt (en kledinglijn) opnieuw gelanceerd

Nog nooit werd er zo veel geschreven over een WK-shirt als dat van Nigeria in 2018. En terecht, het tenue is oogstrelend en komt in select een rijtje iconische voetbalshirts. Het Nike-shirt was al vrij snel uitverkocht, maar we hebben goed nieuws: de complete lijn, inclusief het prachtige en recordbrekende uitshirt, wordt opnieuw uitgebracht.

WK-shirt Nigeria opnieuw gelanceerd

De uitversie van WK-shirt van Nigeria leverde in 2018 een recordverkoop op. De voetbalshirts werden nadat ze waren uitverkocht voor drie keer het aankoopbedrag doorverkocht. Ook werd het shirt van Nike naast Gucci, Burberry and Fenty Beauty genomineerd voor de Beazley Design of the Year Award. Niet zo maar een shirtje dus.

Pro:Direct Soccer on Twitter

Super Eagles have landed again ?? @NGSuperEagles home shirt has dropped again at #ProDirect – Be the first to grab yours online at https://t.co/iOFPYWMudp ? https://t.co/nUqI4iqa9k – #OwnPerformance #NikeFootball #Nigeria

2018 voelt nog niet echt retro, maar nu al komt het WK-shirt van Nigeria terug op de markt, inclusief de bijbehorende lijn. Het zigzag-patroon – Naija genaamd – op het uitshirt is ongewijzigd gebleven, evenals het stijlvolle groene thuisshirt. Ge├»nteresseerden kunnen de lijn nu bestellen op Pro Direct Soccer. Het WK-shirt van Nigeria voor kinderen kost 55 euro, volwassenen betalen 75 euro. Het trainingspak kost 100 euro, voor alleen het jasje betaal je 75 euro.

nigeria, wk-shirt, 2018, opnieuw, gelanceerd, nike

Het WK-shirt van Nigeria was niet het enige coole voetbalshirt tijdens het WK 2018. Bekijk hier de top 11.

Nieuw uitshirt FC Barcelona 2019-2020

Over iconische voetbalshirts gesproken. Vorige week lekte het nieuw uitshirt van FC Barcelona voor het seizoen 2019-2020. Het ontwerp is een ode aan het knalgele shirt waarin Johan Cruijff zijn uitwedstrijden voor FC Barcelona in de jaren 70. Daarbij droeg FC Barcelona destijds een blauw broekje en blauw-rode kousen. Een vergelijkbaar uitshirt werd ook gedragen tussen 2008 en 2010. Misschien herinner je je nog de gelijkmaker van Andr├ęs Iniesta in de laatste minuut tegen Chelsea op Stamford Bridge, waardoor FC Barcelona op het nippertje doorging en uiteindelijk de Champions League won. Dit shirt trok Iniesta uit blijdschap uit. Lees en bekijk hier meer.

Reageer op artikel:
Nigeria’s recordbrekende WK-shirt (en kledinglijn) opnieuw gelanceerd
Sluiten