Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 21 dec 2018

Deze 6 handige WhatsApp functies gaan nog dit jaar verschijnen

Van alle chat-apps die er beschikbaar zijn, is Whatsapp zonder twijfel de populairste. Ook al zijn er veel apps met een vergelijkbare functionaliteit, toch blijft de berichten-app met het groene logo de absolute marktleider. Om die positie vast te houden zit het ontwikkelingsteam niet stil. Nog voor het eind van 2018 zullen er een zestal functies bijkomen waar je echt wat aan hebt. We zetten alle details even op een rij.

1 Picture in Picture

WhatsApp is primair bedoeld om berichten mee te versturen, maar in de loop der tijd is de functionaliteit zo aangepast dat het een perfecte tool is om je tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Multitasking dus, ook met WhatsApp. De nieuwe functie ‘Picture in Picture’ stelt je in staat om tijdens een gesprek de toegezonden bestanden te bekijken. Krijg je tijdens een video call een video toegestuurd dan kun je die tijdens het gesprek bekijken. In hetzelfde scherm zie je dus de video. Leuke bijkomstigheid: je kunt het beeld zelf vergroten of verkleinen.

De ‘Picture in Picture’ functie is overigens niet te gebruiken als WhatsApp afgesloten is. Een YouTube filmpje op die manier bekijken zal dus niet gaan. Je kunt echter wel vanuit WhatsApp de video openen. De uitrol van de functie is al gaande, mocht het dus nog niet hebben, dan is het slechts een kwestie van tijd.

2 Media Preview

Eindelijk kun je toegestuurde afbeeldingen nu ook gaan bekijken in de preview mode. Waar je voorheen enkel een icoontje zag wat aangaf dat iemand je een afbeelding had toegestuurd, daar kun je die afbeelding nu zelf bekijken zonder de app volledig te openen. Extreem handig dus.

3 Whatsapp Dark Mode

Natuurlijk app je ook vanuit bed, gemak dient de mens immers. De helderheid van je scherm kan dan wel weer een probleem zijn. Natuurlijk kun je de helderheid van je display aanpassen, maar met de komst van de nieuwe ‘Dark Mode’ functie hoeft dat niet meer. Via de ‘Dark Mode’ functie kun je ongestoord appen vanaf de donkerste plek in huis zonder dat het pijn doet aan je ogen.

4 Opeenvolgende Voice Messages

WhatsApp wordt het verlengstuk van je telefoon. Dat je spraakberichten via de app kunt ontvangen, versturen en beluisteren is leuk, maar als je elk bericht apart moet aanklikken, gaat de lol er snel vanaf. De ontwikkelaars van de app weten dat en hebben het mogelijk gemaakt dat je alle voice notes of spraakberichten achter elkaar kunt beluisteren. Ideaal dus als je ook nog met andere dingen bezig bent.

5 QR Codes

Als je zelf ook gebruik maakt van de webbased applicatie (web.whatsapp.com), dan weet je hoe handig het is om gebruik te maken van een QR Code. Binnenkort kun je ook je telefoonnummer versturen via die code. Vergelijk het met een v-card. Je maakt de code aan en je kan deze direct versturen. Zo is het reuze eenvoudig om even snel te telefoonnummer door te geven aan anderen. Ben je bang dat er misbruik van gemaakt kan worden? Geen nood, je kan de code op afstand onbruikbaar maken.

6 Snelkoppeling Videochat groepen

Eén van de handige features van WhatsApp is de mogelijkheid van een video call. Ben je eenmaal een gesprek aan het voeren, dan kan het soms handig zijn om nieuwe deelnemers toe te voegen aan het gesprek. Met de nieuwe functie kun je eenvoudig mensen toevoegen die je eerder al hebt geselecteerd. Zo kun je nog efficiënter gebruik maken van de conference call functie.

Deze zes functies worden momenteel uitgerold en de kans is groot dat je ze wellicht al kunt gebruiken. Zijn ze voor jouw toestel nog niet beschikbaar, dan is dit veelal een kwestie van tijd. De meeste functies zijn al in de beta-mode aanwezig, dus ze zijn onderweg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Want

Reageer op artikel:
Deze 6 handige WhatsApp functies gaan nog dit jaar verschijnen
Sluiten