Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 30 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze nieuwe WhatsApp-functies gaan je leven beter (en rustiger) maken

In Nederland is WhatsApp verreweg de populairste app om elkaar berichten te sturen. Gelukkig gaan ze ondanks dit succes niet achteroverleunen en wordt er iedere dag weer gewerkt aan nieuwe verbeteringen. Twee daarvan zijn onlangs uitgerold en kun je dus nu gaan gebruiken.

Daar gaan vooral mensen die van online winkelen houden of gek worden van alle groepen en gesprekken heel blij van worden. WhatsApp komt namelijk op beide gebieden met interessante verbeteringen.

Winkelen op WhatsApp

Voor iedereen die regelmatig online spullen koopt, is er nu een nieuwe manier om te shoppen. WhatsApp introduceert namelijk de mogelijkheid om direct aankopen te doen vanuit de app. Vanuit een chat kun je dus producten kopen. Hiermee geeft WhatsApp vooral kleine ondernemers de kans om op een nieuwe manier klanten te bereiken.

WhatsApp heeft de laatste tijd veel verbeteringen doorgevoerd voor ondernemers. Er is zelfs een aparte business variant van de app. Zeker in deze tijd is het voor veel winkels en bedrijven moeilijker geworden om klanten te bereiken. WhatsApp probeert hen te helpen om overeind te blijven. Dat doen ze dus door mensen direct aankopen te laten doen vanuit een chat, maar dat is pas het begin. Zo moet het binnenkort bijvoorbeeld ook mogelijk zijn om direct de beschikbare producten te checken.

Eindelijk oneindige rust

Tijdens het winkelen wil je natuurlijk niet gestoord worden. Zeker niet door groepen die je constant lastig vallen. Gelukkig kun je deze muten. Voorheen gaf WhatsApp je de keuzen uit drie verschillende opties: acht uur, één week of een heel jaar. Die eerste twee opties heb je nog steeds, maar de derde is aangepast.

De optie om een gesprek of groep een jaar lang te dempen heeft namelijk plaatsgemaakt voor een veelgevraagde optie, namelijk het voor een onbepaald tijd muten. Wanneer je deze optie kiest, blijft een privé of groepsgesprek gedempt totdat je hem zelf weer un-mute. Het is een klein verschil, maar het maakt WhatsApp wel net weer wat beter.

Nog meer tips voor WhatsApp

Het dempen van een groep of gesprek is overigens heel eenvoudig. Je houdt de chat die je wilt muten ingedrukt. Deze is dan geselecteerd. Vervolgens tik je bovenin het scherm op het luidsprekericoontje. Hier kun je kiezen hoe lang je het gesprek wil muten. Wil je nog meer uit WhatsApp halen? Dan moet je deze zeven pro-tips zeker even checken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze nieuwe WhatsApp-functies gaan je leven beter (en rustiger) maken
Sluiten