Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's & Motoren 18 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe update van Google Maps is een zegen voor hardrijders

Sommige apps zijn inmiddels onmisbaar geworden. We hebben het dan natuurlijk over WhatsApp, maar ook Google Maps hoort in dit rijtje thuis. We kunnen eigenlijk niet meer zonder. Of je nu een adres moet opzoeken of wilt weten welke tram je hebt beste kan pakken, de kaarten Google staan voor je klaar. Toch gebruiken wij hem het vaakste als navigatiesysteem. Jij ook? Dan hebben we goed nieuws voor je.

In een testversie van Google Maps is namelijk een nieuwe functie ontdekt die je mogelijk veel geld gaat besparen. Binnenkort zal de app je namelijk laten zien waar flitspalen staan. Ze worden weergegeven op de kaart en als je wilt kun je ook een melding krijgen. In de toekomst ben je dus niet meer afhankelijk van Flitsmeister, maar gaat ook Google je helpen om boetes te voorkomen.

Google Maps gaat je waarschuwen voor flitspalen

Deze toevoeging komt niet helemaal uit de lucht vallen. Sinds Google hun concurrent Waze opgekocht heeft, verschijnen steeds meer functies uit de aangekocht app ook op Google Maps. Het waarschuwen voor Flitspalen deed Waze ook al en daarom staan we niet te kijken dat Maps deze functie ook krijgt, maar we zijn er natuurlijk wel blij mee.

Nog even geduld

Wanneer de update daadwerkelijk uitgerold gaat worden, is nog niet bekendgemaakt. De nieuwe functie wordt nu getest door gebruikers en het lijkt dus niet lang meer te gaan duren. Met een beetje geluk gaat Google Maps ons binnen een paar maanden waarschuwen voor die nare flitspalen. Scheelt weer mooi boetes.

Deze man die 40.000 euro boete kreeg in zijn gehuurde Lamborghini had deze update ook wel kunnen gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe update van Google Maps is een zegen voor hardrijders
Sluiten