Trailer! ‘Tomb Raider’ is terug met de beeldschone Alicia Vikander als Lara Croft

Zeg je Lara Croft, dan zeg je Angelina Jolie. Maar dat gaat veranderen. In mei 2018 keert de populaire gameverfilming namelijk terug naar de jeugdjaren van Lara. Dat betekent dat de er een nieuwe hoofdrolspeelster moest komen. De keuze is gevallen op Alicia Vikander en als we de eerste trailer mogen geloven, is dat absoluut geen slechte keuze.

De nieuwe Tomb Raider doet met deze verjongingskuur hetzelfde als de gameserie een aantal jaar geleden deed. In 2013 verscheen namelijk Tomb Raider voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc. In deze game werd afscheid genomen van de ervaren grafroofster en stond een nog jonge Lara ineens centraal. Dit bleek een gouden zet gezien de goede verkoopcijfers en lovende recensies.

De nieuwe Lara

Warner Bros Pictures is dit succes niet ontgaan en gelooft dat deze tactiek ook voordeel kan opleveren voor de filmreeks. Zo draait het verhaal in Tomb Raider om de 21-jarige Lara, die besluit om verder te gaan waar haar overleden vader gebleven was. Zo belandt ze op een tropisch eiland om te achterhalen wat er precies met haar oude heer gebeurd is.

Een nieuwe setting betekent ook een nieuwe Lara. De keuze is gevallen op Alicia Vikander. Een Zweedse actrice die we eerder al voorbij zagen komen in de Jason Bourne-film uit 2016, de sciencefiction thriller Ex Machina en de spionagefilm The Man From U.N.C.L.E. Voor haar rol in The Danish Girl won ze in 2016 zelfs een Oscar.

Alicia Vikander over haar rol als Lara

Gameverfilming

Naast de acteerprestaties van de Zweedse schone zal waarschijnlijk haar onschuldige en toch stoere uiterlijk de doorslag hebben gegeven. Naast Alicia zien we Walton Goggins als Mathias Vogel. Deze naam zal bij gamers een belletje doen rinkelen, want dit was tevens de bad guy uit de game. Daarmee lijkt de nieuwe film het verhaal van de game in grote lijnen te gaan volgen, maar dat is in onze ogen alleen maar positief.

Of Alicia Vikander een betere Lara is dan Angelina Jolie gaan we zien op 16 mei 2018, want vanaf dan draait de film in de bioscoop.

Reageer op artikel:
Trailer! ‘Tomb Raider’ is terug met de beeldschone Alicia Vikander als Lara Croft
Sluiten