Redactie
Redactie Cars 17 nov 2017

Breaking: dit is de nieuwe Tesla Roadster (de snelste productiewagen ter wereld)

Terwijl iedereen zit te wachten om de eerste Tesla’s Model 3 in het wild te spotten, komt de autofabrikant van Elon Musk met een verrassing. Slechts enkele uren geleden onthulde Tesla namelijk een nieuwe versie van het model waarmee het allemaal begon: de Tesla Roadster.

Voor veel mensen zal de Tesla Model S wellicht hun eerste kennismaking met het Amerikaanse merk betekend hebben. Maar vele jaren voordat de grote elektrische sedan op de markt verscheen, pionierde Tesla al met de Roadster: een compacte elektrische cabriolet. Die wagen werd geen onverdeeld succes, want hij was natuurlijk erg niche en enkele jaren later was de techniek al achterhaald.

Inmiddels is Tesla stukken verder en achten zij de tijd dus rijp voor een nieuwe Tesla Roadster. En…. damn, die ziet er gewoon goed uit!

Meer officiële beelden hebben wij nog niet. Wat wij je al wel kunnen melden, is dat dit een absolute supercar gaat worden. Volgens Elon Musk komt de nieuwe Tesla Roadster in 2020 en is het dan de snelste productiewagen met een sprint van 0-100 km/u in 1,9 seconden en een topsnelheid van meer dan 400 km/u, terwijl-ie meer dan 1000 kilometer op een volle accu moet kunnen rijden. De prijs zal in Amerika rond de 250.000 dollar liggen, dus reken maar op bijna het dubbele in ons land.

Reageer op artikel:
Breaking: dit is de nieuwe Tesla Roadster (de snelste productiewagen ter wereld)
Sluiten