Ramon Mens
Ramon Mens Human Interest 29 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Nieuwe skills leren? Het kan nu gratis in de Apple Store

Bij de Apple Store denk je vooral aan het kopen van een iPhone, iPad of andere gadget. Toch is er veel meer te beleven. Wist je dat Apple gratis cursussen en workshops aanbiedt? Van fotografie tot fitness. Je kunt gratis nieuwe skills op doen.

Apple noemt dit programma “Today at Apple” en het bestond al een jaartje. Nu gaat de iPhone-maker het aantal cursussen en workshops fors uitbreiden. Tijd om kennis te maken met het nieuwe aanbod.

Van fotografie tot muziek en programmeren

De gratis groepsessies zijn gericht op de volgende vakgebieden: fotografie, video, muziek, programmeren, design en gezondheid & fitness. Het is Apple’s doel om creativiteit te stimuleren en een groepsgevoel aan de winkels toe te voegen. Today at Apple wordt nu met veel extra workshops en meer uitgebreid, ook in Nederland en België.

Nieuwe en duidelijkere indeling

Today at Apple werd in 2017 gestart, maar wat een beetje rommelig. Vaak was er verwarring over het niveau van cursussen. Nu komt Apple met een simpele indeling die zowel voor beginners als gevorderden duidelijk is:

  • Skills: cursussen die de basis van een onderwerp leren.
  • Walks: wandelingen om je geleerde skills in de praktijk te brengen.
  • Labs: workshops die een geavanceerd onderwerp behandelen.
Nieuwe sessie: Beats maken met Garageband – Klik/tap voor groter.

Over walks gesproken, die waren erg populair dus heeft Apple een aantal nieuwe wandelingen toegevoegd. De fotografiewandeling is versimpeld en nu los van de videowandeling. Ook is er een nieuwe wandeling die zich richt op uit de vrije hand schetsen, architectuur fotograferen en kleuren ontdekken. Ook nieuw is de wandeling rondom health en fitness en gemotiveerd blijven. Skills die iedere moderne man nodig heeft.

Daarnaast zijn een aantal nieuwe cursussen met experts uit het vakgebied samen opgezet. De cursus beas maken is bijvoorbeeld samen met producer Swizz Beatz ontwikkeld en fitnessguru Jeanette Jenkins (?) heeft de cursus health en fitness gemaakt. Leer gratis van professionals!

Apple leent je gratis de nieuwste gear

Nu denk je vast: “Oh, ja, makkelijk als verkooptruc”, maar niets is minder waar. Apple vereist niet langer dat je een eigen apparaat meeneemt. Het mag wel, maar als je geen (al te nieuwe) iPhone of iPad hebt, kun je er een lenen voor de cursus. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om tekenen met iPad Pro en Apple Pencil te ontdekken. Of meesterwerkjes te maken met de camera van de nieuwste iPhone nieuwste iPhone. Als er een app nodig is, dan stelt Apple die op de leenapparaten beschikbaar. Het kost je dus helemaal niets.

Ontwikkelaars en kleine mannen ook welkom

Apple heeft goed naar feedback van de winkelvoer geluisterd voor het verbeteren van Today at Apple. Zo was er grote vraag naar hulp bij het maken van apps. Daarom is er nu een introductiecursus voor Xcode gelanceerd en voor beginners ook een workshop prototypes maken met Keynote. Je volgende geniale idee kan dus zomaar tot leven komen.

Today at Apple Apple Store
Klik/tap voor groter.

Tot slot is er ook aan gezinnen gedacht. Heb je een kleine man of vrouw die je graag creatieve skills bijbrengt? Dan wordt dat nu beter gefaciliteerd. Ouders waren vaak een beetje verveeld als hun kind bezig was met een cursus, dus is er nu ook een workshop familieportretten maken. Uiteraard kun je al je werk mee naar huis nemen.

  • Alle cursussen zijn gratis te volgen in de Apple Store, aanmelden kan via de website van Apple (NL / BE).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe skills leren? Het kan nu gratis in de Apple Store
Sluiten