Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 5 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

Top 5 nieuwe films en series die je nu kunt streamen – Week 36

Het weekend staat voor de deur, tijd om onderuit te ploffen op de bank en te bingewatchen. Dit is onze top 5 nieuwe films en series op Netflix, Videoland, HBO, Ziggo Movies & Series XL (HBO) of welke streamingdienst dan ook.

Nieuwe series en films op Netflix, Ziggo, Cinemember en Videoland

Naast veel nieuwe series en films moet je nu ook nog eens kiezen uit verschillende streamingdiensten. Mocht je door de bomen het bos niet meer zien, check dan ons wekelijkse overzicht. Dit is de top 5 van week 36.

1. The Dark Crystal: Age of Resistance – Netflix

The Dark Crystal: Age of Resistance | Trailer | Netflix

Ontsteek het vuur van verzet! Ga met Deet, Rian en Brea op een epische zoektocht naar hoop in de duisternis, red Thra en onthul hun lot. Niets zal ooit meer hetzelfde zijn. The Dark Crystal: Age of Resistance is een Netflix Original-serie van Jim Henson Company en de vooruitziende regisseur Louis Leterrier en gaat op 30 augustus in première.

De lang verwachte Netflix Original The Dark Crystal: Age of Resistance is een prequel-serie van de succesvolle fantasy-film The Dark Crystal (1982). De prachtig geanimeerde serie speelt zich af op de planeet Thra, waar Gelflings (goede elfachtige wezentjes) zich verzetten tegen Skeksis (slechte op macht beluste wezens die qua uiterlijk het meest weg hebben van aasgieren). Seriekijkers die bij de realiteit willen blijven, haken direct af. Liefhebbers van fantasy kijken deze serie in één ruk uit. Voor fans van de boeken en de oorspronkelijke film is The Dark Crystal: Age of Resistance een groot feest der herkenning. Nu te zien op Netflix. Lees hier meer.

2. The Loudest Voice – Ziggo Movies & Series

The Loudest Voice | Official Trailer | Russell Crowe SHOWTIME Series

This seven-part limited series is about Roger Ailes, the founder of Fox News. It focuses on the past decade in which Ailes arguably became the Republican Party’s de facto leader, and the sexual harassment accusations that brought his career to an end. Starring Russell Crowe, Naomi Watts, and Sienna Miller.

The Loudest Voice is een achtdelige serie over misantroop en volksmenner Roger Ailes, oprichter van het Amerikaanse Fox News. Voor zijn tijd als zenderbaas was hij adviseur van de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Ronald Reagan, maar de serie gaat over zijn tijd bij het rechts-conservatieve Fox News. Iedere aflevering vertelt het verhaal rond een grote gebeurtenis, zoals de aanslagen op 11 september in 2001 of zijn seksuele misdragingen. In de The Loudest Voice krijg je een aardig beeld van een van de smerigste mannen die de Amerikaanse media hebben gekend. Nu te zien op Ziggo Movies & Series.

3. Hip-Hop Evolution seizoen 3 – Netflix

In de documentaireserie Hip-Hop Evolution sleurt de Canadese MC en muziekjournalist Shad Kabango je mee in de wereld van de hiphop. In deze serie krijg je een gedetailleerd beeld van het ontstaan en de evolutie van de hiphopscene, waarbij zowel de grondleggers als pioniers van nu aan het woord komen. In seizoen 1 en 2, die je eigenlijk wel even moet zien voor seizoen 3, worden onder anderen DJ Kool, Run-DMC, Ice-T, Notorious Bi en Wu-Tang Clan behandeld. Over seizoen 3 is weinig uit de doeken gedaan, maar ga er gerust vanuit dat ook de vier nieuwe afleveringen weer vol interessante details en inzichten zitten. Niet alleen een aanrader voor de hiphopfan, maar voor iedere muziekliefhebber. Vanaf vrijdag 6 september te zien op Netflix.

4. Baantjer: het begin – Videoland

BAANTJER HET BEGIN | OFFICIAL TRAILER | 18 april in de bioscoop

In de roerige jaren ’80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix.

Baantjer: het begin verscheen in april dit jaar op het witte doek en beleefde deze week zijn première op streamingdienst Videoland. Nee, Waldemar Torenstra doet Piet Römer niet vergeten als Juriaan de Cock, maar de film over de jonge jaren van de Amsterdamse rechercheur is vermakelijk. Amsterdam in de jaren 80 blijft op wat voor manier dan ook tot de verbeelding spreken. ‘Comparison is the thief of joy‘, zei Theodore Roosevelt ooit. Knoop dat in je oren voordat je deze film gaat kijken; vergelijk Waldemar Torenstra niet met Piet Römer. In dat geval heb je een leuk filmavondje.

5. Becoming Astrid – Cinemember

BECOMING ASTRID – Officiële NL trailer

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven.

Cinemember is een vrij nieuwe streamingdienst, het best te omschrijven als het Netflix voor arthouse-films. Nieuw op Cinemember is Becoming Astrid, een filmbiografie over de jonge jaren van Astrid Lindgren, de Zweedse schrijfster van onder meer Pippi Langkous. Je krijgt een goed beeld van de vorming van een ijzersterke vrouw, die op haar achttiende als redactiestagiaire een kind kreeg van haar hoofdredacteur. Het huwelijk sloeg ze af in een tijd waarin dat not done was. Het verhaal eindigt voor haar eerste roman, goede keuze van de makers. Prachtige Zweedse film voor op de zondagochtend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Top 5 nieuwe films en series die je nu kunt streamen – Week 36
Sluiten