Redactie
Redactie Stuff 27 feb 2017

Bedrog! De nieuwe Nokia 3310 is helemaal geen 3310 meer

Wij – en met ons velen anderen – konden ons nostalgisch geluk een week of drie terug niet op: er werd namelijk bekendgemaakt dat de Nokia 3310 zou terugkeren. Maar wat blijkt nu? De nieuwe Nokia 3310 is helemaal geen 3310.

Dat de nieuwe Nokia 3310 geen ‘echte’ 3310 zou zijn, was in zekere zin al langer bekend: het toestel wordt gemaakt door HMD, dat ‘m onder licentie mag bouwen. Maar da’s niet erg: wij keken alsnog uit naar de return van de klassieker.

Die klassieker is nu onthuld op smartphone beurs MWC en…. tja. Het is ‘m net niet. Meestal ben je blij met een upgrade, maar wij zijn eerlijk gezegd teleurgesteld met de modificaties die de dumb phone heeft ondergaan. Een camera? Internet? Dat hoort helemaal niet op een 3310 thuis.

Natuurlijk: het is geen 2000 meer, maar wie op zoek is naar een telefoon om alleen maar mee te bellen – toch de vibe die voor velen om de nieuwe Nokia 3310 hing – keek waarschijnlijk uit naar zo’n old school Fins brok van degelijkheid. Goed, het Internet gaat via 2G met de snelheid van een luiaard, maar toch: het zit erop.

Met de nieuwe Nokia 3310 keert ook Snake terug. Leuk, maar het kan toch niet verhullen dat de nieuwe Nokia 3310 in weinig meer lijkt op het origineel. Ook qua uiterlijk is het eigenlijk slechts een hommage aan the grand daddy. En laat je deze bovendien stuiteren, dan is-ie echt kapot, waar je bij de oude gewoon het frontje er weer op kon klikken.

Goed nieuws is er toch ook wel: in tegenstelling tot de eerder veronderstelde €59 gaat de telefoon €49 kosten.

Reageer op artikel:
Bedrog! De nieuwe Nokia 3310 is helemaal geen 3310 meer
Sluiten