Redactie
Redactie Stuff 18 feb 2019

Betrouwbaarste Apple-analist: ‘Verwacht 3 iPhones, AirPods 2, nieuwe MacBook pro en meer’

Sommige geruchten zijn geloofwaardiger dan andere, maar niemand is zo’n betrouwbare bron als analist Ming-Chi Kuo. Dit keer blijkt uit zijn analyse dat Apple met drie iPhones op de markt gaat komen, waarvan één telefoon een drievoudig camerasysteem krijgt. Ook staat er volgens hem nog veel meer moois op het programma.

Volgens Kuo krijgen de drie iPhones dezelfde schermafmetingen en dezelfde notches. Een van die telefoons zal de opvolger zijn van de ‘goedkopere’ en, net als de huidige versie, voorzien worden van een LCD-scherm in plaats van een OLED-scherm. De telefoons krijgen aan de achterkant een matglazen behuizing en worden onder de motorkap voorzien van ultrabreedbandradio voor binnennavigatie. Draadloos opladen wordt een optie, terwijl Face ID en de accu een grote beurt krijgen.

De iPhones worden volgens Kuo, in tegenstelling tot wat andere geruchten beweren, niet voorzien van USB-C (wat voor veel apparaten de standaard is). Je zult dus gewoon Apple’s Lightning-kabels moeten gebruiken.

Apple komt ook met nieuwe AirPods, AirPower, iPod Touch, iPad mini en twee vernieuwde iPads

Ook kunnen we volgens de analist in 2019 nieuwe AirPods verwachten (meer info na de klik) en staat de langverwachte AirPower – de draadloze oplaadmat van Apple – op het affiche. Verder kun je een nieuwe iPod Touch, een vernieuwde iPad Mini en twee full-size iPads verwachten. Beide iPads krijgen een 10.2 inch scherm in plaats van een 9.7 inch scherm, waarmee de twee dichterbij het formaat van een iPad Pro (12.9 inch) komen.

Compleet nieuwe MacBook Pro

Last but not least: een compleet nieuwe 16-inch MacBook Pro en een 6K external monitor. De nieuwe MacBook Pro zou bestaan uit verschillende versies waaronder een met een groot scherm van 16 tot 16.5 inch. Kuo meldt tevens dat een kleinere versie niet uitgesloten moet worden. In dat geval zou het gaan om een scherm van 13 inch. Dat laatste zou goed nieuws zijn voor degenen die de voorkeur hebben voor een kleiner scherm dan de huidige uitvoering van 15 inch.

Een geheel nieuw ontwerp voor de MacBookPro zou een beetje verrassend zijn, aangezien Apple pas eind 2016 de eerste modellen met eenTouch Bar-modellen uitbracht. Aan de andere kant is het uitbrengen van een nieuw model begrijpelijk, gezien de vele klachten met betrekking tot het toetsenbord.

Ook staat er volgens de analist mogelijk een 31.6-inch 6K-scherm met een ‘Mini LED-achtig backlight-ontwerp’ op de plannig. Apple heeft de productie van de laatste monitor, de Thunderbolt-display, in 2016 beëindigd.

Reageer op artikel:
Betrouwbaarste Apple-analist: ‘Verwacht 3 iPhones, AirPods 2, nieuwe MacBook pro en meer’
Sluiten