Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Stuff 14 dec 2020

8 (nieuwe) LEGO-sets om de lockdown mee door te komen

Daar was hij dan: een strenge lockdown. Het perfecte moment om een aantal LEGO-sets in te slaan om je mee te vermaken. De hele dag Netflix is ook zo saai.

We zetten 8 toffe nieuwe sets van de Deense speelgoedfabrikant op een rijtje waarmee je de feestdagen wel door komt.

Vijf nieuwe LEGO-sets als lockdown-medicijn

Ben je opzoek naar nog veel grotere bouwwerken waar je echt weken mee zoet bent? Dan hebben we dit artikel voor je klaar staan.

1. LEGO Technic Volvo 6×6 Truck

Ook LEGO Technic is een perfect lockdown-medicijn. Onder andere met deze vrij prijzige Volvo 6×6 Truck. Maar goed, dan heb je ook wat. Je kunt deze truck inclusief kieptrailer namelijk met je smartphone op afstand besturen. Inclusief een authentiek dashboard. Dat biedt een hoop mogelijkheden: je kunt de motor immers ook gebruiken om je eigen voertuig te bouwen. In de app gaat men zelfs voor een mooi stukje gamification middels uitdagingen en gemeten prestaties. Digitaal en fysiek komen samen: perfect voor een nieuwe generatie fans.

Klik hier voor actuele prijzen

7 nieuwe LEGO-sets
🎁 (Bron: LEGO)

2. LEGO City Oceaan Onderzoeksschip

Een recent uitgebrachte bouwset is dit iets betaalbaardere onderzoeksschip. Blijkbaar bestaat er een LEGO City-televisieserie waarin ene Harl Hubbs de hoofdrol speelt. Hij en zijn team gaan met deze boot op ontdekkingsreis. Inclusief kraan, haaienkooi, onderzeeër en helikopter. Of gebruik de grote basis van deze boot om je eigen fantasierijke vloot te bouwen.

Klik hier voor actuele prijzen

7 nieuwe LEGO-sets
🎁 (Bron: LEGO)

3. LEGO Star Wars UCS Millennium Falcon

Ja, deze set is allesbehalve nieuw, maar ook de ultieme droom van elke Star Wars-fan. Het meest iconische ruimteschip uit de hele franchise: de Millennium Falcon. Sinds kort is dit kunstwerk weer opnieuw verkrijgbaar, na een aantal jaren enkel voor astronomische prijzen tweedehands verhandeld te zijn geweest. Met maar liefst 7500 steentjes en een diameter van 56 centimeter ben je wel even zoet.

Klik hier voor meer (koop)informatie

8 LEGO-sets voor volwassenen waar je de hele vakantie zoet mee bent
(Afbeelding: LEGO)

4. LEGO Star Wars AT-AT

The Mandalorian gaat weer van start! We hebben een artikel voor je klaar staan met alles wat je gezien moet hebben voor je aan het tweede seizoen begint. Ondertussen heeft de Deense speelgoedfabrikant ook een mooie zoethouder voor Star Wars-fans klaar staan in de vorm van een vernieuwde versie van de AT-AT. Een echte klassieker, de scène op Hoth. Inclusief een jonge Luke Skywalker!

Klik hier voor actuele prijzen

7 nieuwe LEGO-sets
🎁 (Bron: LEGO)

5. LEGO Marvel Iron Man Hulkbuster vs. A.I.M. Agent

De Hulkbuster is blijkbaar populair, want LEGO blijft nieuwe sets uitbrengen waarin het speciale Iron Man-pak de hoofdrol speelt. Dit keer neemt Tony Stark het niet op tegen Hulk maar tegen twee AIM-agenten die chaos veroorzaken in New York. AIM is een criminele organisatie vol wetenschappers die aan de hand van technologie overheden willen saboteren. Inclusief twee losse Iron Man-suits. Wie hoorden we klagen over een lockdown?

Klik hier voor actuele prijzen

7 nieuwe LEGO-sets
🎁 (Bron: LEGO)

7. LEGO Old Trafford Manchester United

Je kunt een van ’s werelds beroemdste voetbalstadions nabouwen dankzij deze set. Dan hebben we het natuurlijk over Old Trafford, de thuisbasis van de Britse voetbalclub Manchester United. Met deze set wordt de 110-jarige jubileum gevierd. De authentieke details van de real deal zijn op briljante verwijzen op LEGO-schaal gerealiseerd. Van de spelerstunnel tot het standbeeld van de United Trinity.

Klik hier voor meer (koop)informatie

8 LEGO-sets voor volwassenen waar je de hele vakantie zoet mee bent
(Afbeelding: LEGO)

7. LEGO Harry Potter Adventkalender 2020

Oké, hier ben je wat laat mee, maar wat is er lekkerder dan meerdere vakjes tegelijk openen op een adventkalender? En hoe vier je de feestdagen nou beter dan met Harry Potter-films en een bijbehorende adventskalender van LEGO? Dit genot moet je jezelf of je kinderen gunnen tijdens de lockdown.

Klik hier voor actuele prijzen

7 nieuwe LEGO-sets
🎁 (Bron: LEGO)

8. LEGO Art: Iron Man

De LEGO Art serie is relatief nieuw en afhankelijk van het moment waarop je dit artikel leest in Nederland nog lastig te bemachtigen. Het is een nieuwe reeks aan sets, waarmee je je eigen schilderij kunt maken. Waaronder een set waarmee je een prachtig staaltje Iron Man pixel-art kunt realiseren. Koop er meerdere en je kunt zelfs een groter kunstwerk maken. Een heerlijk therapeutisch klusje. Er is zelfs een Sith Lord-variant, waarmee je onder andere Kylo Ren en Darth Vader in elkaar kunt zetten. Bruut!

Klik hier voor meer informatie

Lego Art series Marvel Iron Man
Iron Man (Afbeelding: LEGO)
Reageer op artikel:
8 (nieuwe) LEGO-sets om de lockdown mee door te komen
Sluiten