De nieuwe Kia Ceed is de ideale wagen voor de jonge ‘gent’ die alles uit het leven wil halen

Een dikke BMW of een strakke Audi A3, dat is waar veel van ons aan denken als we het hebben over een auto voor jonge en succesvolle mannen. Toen was daar Kia. Wat sommigen van ons vaak vergeten is dat het Koreaanse autobedrijf al jarenlang solide en stijlvolle auto’s bouwt. Wij werden uitgenodigd voor de onthulling van de nieuwe Kia Ceed in München en we waren blij verrast.

Niet truttig

Bij Kia denk je niet snel aan een stoere bak waar je hoofden mee doet draaien als je aankomt rijden. Dat is nu echter een ander verhaal. De nieuwe Ceed heeft echt een stoer en sportief uiterlijk. Goed, het is misschien geen Kia Stinger, maar het design van de nieuwe generatie Ceed is hier duidelijk van afgekeken. Dit is de ultieme wagen voor de jonge gentleman die hard aan zijn carrière werkt, zeker als hij zijn eerste spruit op komst heeft. Ceed focust zich op carrièretijgers en familiemannen en een ding is zeker. Je hoeft je nergens voor te schamen als je in deze wagen het schoolplein op rijdt.

Kia cee'd

Zeer betrouwbaar

De nieuwe bolide heeft een design om verliefd op te worden, maar het gaat bij Kia ook veelal om het rijcomfort. De Koreaan is hier al jarenlang ijzersterk in en de 2018 uitvoering van de Ceed is daarop geen uitzondering. Zo is er gedacht aan een stoel met ingebouwde verwarming voor de koudere dagen, evenals stuurverwarming zodat je niet met handschoenen aan hoeft te rijden. Als de mussen van het dak vallen heb je met één druk op de ‘climate control’ knop een lekker koel briesje in de wagen.

Het stopt niet bij comfortabele stoelen, goede verwarming en keurig ingebouwde JBL-speakers. De Ceed is slim, sportief en bovenal veilig. De nieuwe bolide komt in verschillende vormen, maar de Ceed ComfortPlusLine Navigator heeft onze voorkeur. Hij is uitgerust met een keurige 120pk 1.0 T-GDi motor. Het is ook de relatief zuinige optie. De volledige lijst met specs vind je hier.

Kia cee'd

Voel je veilig

De Ceed is veilig. Omdat ze hem deels in de markt zetten als een familiewagen is het logisch dat hier extra nadruk op wordt gelegd. Zo word je aan alle kanten geholpen. Parkeersensoren, stuurhulp en verbeterde airbags moeten je helpen om veiliger te rijden. Het is tegenwoordig niet meer weg te denken in nieuwe wagens, maar om het rijcomfort nog meer te vergroten is de Kia uitgerust met hellingproefassistentie en een automatisch stop-/startsysteem.

Luxe, doch betaalbaar

Ten slotte, de nieuwe Kia is een luxepaardje met veel potentie. Door de competitieve prijs weet hij de markt te doorbreken en dat is precies wat Kia in gedachten had toen zij de Ceed lanceerden. In het kopje luxe kun je een ruime auto met mooie bekleding en handige gadgets verwachten. Kia plaatst de Ceed 2018 zo in een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Het is aan jezelf hoe ver je de wagen wil uitbreiden, maar met de standaardversie word je al heel erg verwend.

Reageer op artikel:
De nieuwe Kia Ceed is de ideale wagen voor de jonge ‘gent’ die alles uit het leven wil halen
Sluiten