Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 19 feb 2018

Dit is ‘em! De nieuwe formule 1 auto van Max Verstappen

Op zondag 25 maart is het eindelijk weer zover! Dan begint het Formule 1 circus weer aan zijn jaarlijkse wereldtournee. Zoals we inmiddels wel gewend zijn beginnen we het Formule 1 seizoen Down Under op het iconische Albert Park. Natuurlijk is ook onze Max Verstappen weer van de partij en zojuist is de auto waarin hij gaat aantreden bekend gemaakt: de RB14.

Dit is hem geworden en ondanks dat hij sterk lijkt op de RB13 zijn er een aantal verschillen. Zo is de shark fin zo goed als verdwenen. Ook de T-Wing en de monkey seat keren niet terug. Wat wel nieuw is aan de RB14 is natuurlijk de veelbesproken Halo. Ook de kleurstelling valt op, maar deze gaat nog veranderen. De officiële paintjob gaan we pas zien tijdens de wintertraining.

Het moet beter

Het is te hopen voor Max Verstappen dat de RB14 hem meer geluk brengt dan de RB13. Het getal dertien is een welbekend ongeluksgetal en dat gold vorig seizoen ook voor de jonge coureur van Aston Martin Red Bull Racing. Zeven keer haalde hij de finish niet. Dat is meer dan een derde van de races en dat is simpelweg te veel voor een topteam. De oorzaak van dit grote aantal uitvalbeurten was vooral te wijten aan de Renault motor.

Ondanks dat Max Verstappen het dit jaar weer moet gaan doen met krachtbron van van de Franse fabrikant, zijn de verwachtingen hoger. Renault wil niet weer zoveel kritiek over zich heen krijgen en heeft dit jaar dus wat goed te maken. De eerste vooruitzichten zijn goed. Vorig jaar duurde het even voordat Max kon strijden met de andere topteams, maar won uiteindelijk toch nog twee Grand Prix. Aston Martin Red Bull Racing wil er dit jaar vanaf de eerste race staan.

RB14 nieuwe Formule 1 auto Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing

Goede hoop voor de RB14

De grote man achter het team van Aston Martin Red Bull Racing heeft in ieder geval vertrouwen in de RB14. Helmut Marko verwacht namelijk dat met de RB14 het gat naar Mercedes verkleint gaat worden. Dit is er vooral aan te danken dat topontwerper Adrian Newey meer dan voorheen betrokken is geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe bolide. Volgens Helmut Marko is succes vooral afhankelijk van Renault. “Met ons chassis is veel mogelijk. Als de motor ook goed genoeg is, dan kunnen we voorin meedraaien,” aldus de adviseur.

Op 26 februari gaan we de RB14 voor het eerste in actie zien. Op die dag begint namelijk de wintertraining in Barcelona waar alle teams aanwezig zullen zijn. Een week lang zal er uitvoerig getest worden en kunnen we eindelijk gaan zien of Max dit jaar wel de strijd aan kan gaan met Mercedes. Laten we het hopen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is ‘em! De nieuwe formule 1 auto van Max Verstappen
Sluiten