Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's 13 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

5 feiten over de nieuwe Ferrari SF90 Spider

Waar de aandelen van Ferrari vorige week nog omhoog schoten, is nu de SF90 Spider onthuld. Dit zijn de belangrijkste feiten over het hybride model.

De Ferrari SF90 is pas de tweede supercar die de Italiaanse autobouwers dit jaar hebben onthuld. Lees hier meer over de Portofino M, die eerder werd gepresenteerd.

Dit moet je weten over de nieuwe Ferrari SF90 Spider

Als er een nieuwe Ferrari op de markt verschijnt, dan wil je een paar dingen weten. Hoe snel rijdt de auto, wat is de prijs en zijn er opvallende specificaties. De belangrijkste feiten op een rij.

1. Motor

De Ferrari SF90 is een hybride en beschikt dus over twee motoren. De verbrandingsmotor is een 4.0 liter V8 met twee turbo’s em 780 pk. Deze werkt samen met een 162 kW elektromotor die de voorwielen aandrijft. In totaal komt het vermogen net iets onder de 1.000 pk uit.

ferrari sf90 spider, feiten, specificaties

2. Snelheid

De supercar trekt in 2,5 seconden op tot de 100 kilometer per uur. In 7 seconden zit je op de 200 kilometer per uur en de topsnelheid ligt volgens de autobouwers op 345 kilometer per uur.

3. Kleur

Kenners herkennen deze kleur niet. Dat kan kloppen. Voor de Ferrari SF90 Spider is een nieuwe kleur lak ontwikkeld. Deze heet Giallo Monte Carlo. De kleur is gebaseerd op goudgraniet, een type natuursteen. Het interieur is volledig zwart, met her en der een geel detail.

ferrari sf90 spider, feiten, specificaties

4. Dak

Een opvallend aspect is het lichtgewicht dak, dat in no-time open en dicht klapt. Welgeteld 14 seceonden, om precies te zijn. Een speciaal ontworpen windschot zorgt ervoor dat je tijdens een rit met open dak nauwelijks de wind door je haren voelt wapperen. Bij hoge snelheden is dat een uitkomst.

5. Prijs

De exacte prijs van de Ferrari SF90 Spider is nog niet bekend, maar er is wel een indicatie gegeven. De supercar gaat 10% meer kosten dan de coupé-versie. Dat komt neer op een verkoopprijs van ongeveer 473.000 euro. Het nieuwe luxepaard kan vanaf het tweede kwartaal van 2021 geleverd worden.

ferrari sf90 spider, feiten, specificaties

Lees hier alle specificaties van de nieuwe Ferrari SF90 Spider.

🚘 Check ook: Bentley gaat volledig elektrisch en zegt verbrandingsmotor vaarwel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 feiten over de nieuwe Ferrari SF90 Spider
Sluiten