Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 17 sep 2020

Ferrari onthult met de Portofino M een gelikte 2+ GT Spider-evolutie

Ferrari heeft met de Portofino M de geëvolueerde versie van de 2+ GT Spider onthuld. Het nieuwe model werd online gepresenteerd, een primeur in het 70-jarige bestaan de autobouwer uit het Italiaanse Maranello.

De Ferrari Portofino M is de eerste auto die wordt gepresenteerd na de sluiting van de fabriek als gevolg van de coronacrisis. Op die manier symboliseert de auto het begin van een herontdekkingsreis.

Onthulling Ferrari Portofino M vormt frisse herstart

De onthulling van de Ferrari Portofino M onderstreept de (her)start van de innovatiedrang van de Italiaanse autobouwer. Respect voor de rijke geschiedenis, de passie en de voortdurende zoektocht naar perfectie staan daarin centraal. Al deze waarden zijn terug te vinden in de supercar, waarbij de letter ‘M’ staat voor ‘Modificata’. In Ferrari-terminologie duidt dit op de evolutie die de auto heeft ondergaan om de prestaties naar een nog hoger niveau te tillen.

Ferrari Portofino M, GT 2+ Spider
(Afbeelding: Ferrari)

De belangrijkste verandering is de gemodificeerde aandrijflijn. Deze heeft een volledig nieuwe achtversnellingsbak en een Manettino met vijf standen, inclusief een ‘race mode’. Dankzij deze en veel andere modificaties biedt de Ferrari Portofino M een lekkere combinatie van authentieke GT-prestaties, rijplezier, stuureigenschappen en een buitengewone veelzijdigheid voor dagelijks gebruik.

Specificaties van de GT Spider-evolutie

De Ferrari Portofino M heeft een 3.855 cm3 grote motor. Deze is gebaseerd op de inmiddels bekroonde V8-motor met turbo, die vier jaar op rij werd uitgeroepen tot ‘International Engine of the Year’. Verbeteringen aan de motor hebben geresulteerd in een vermogen van 620 pk bij 7.500 tpm. Dat is 20 pk meer dan de Portofino. Verder heeft de auto heeft een volledig nieuw ontwikkelde achtversnellingsbak, die de transmissie met zeven versnellingen vervangt. De Portofino M is de eerste open Ferrari met een achtversnellingsbak die is voorzien van een 20 procent compactere ‘natte’ dubbele koppeling en is voorbereid op een 35 procent hogere koppel.

Ferrari Portofino M, GT 2+ Spider
(Afbeelding: Ferrari)

De technische evolutie die de Ferrari Portofino M heeft ondergaan, wordt visueel onderstreept door het gewijzigde front en de nieuwe bumpers. Het ziet er allemaal wat sportiever en agressiever uit.

Meer comfort

Ferrari’s nieuwste aanwinst is wat design en engineering betreft de perfecte evolutie van de Ferrari Portofino. De GT spider heeft een sportiever karakter dan zijn voorganger en biedt superieure rijeigenschappen.

Ferrari Portofino M, GT 2+ Spider
(Afbeelding: Ferrari)

Het comfort aan boord is verder toegenomen, dankzij nieuwe opties zoals ADAS en geventileerde en verwarmde stoelen. De Ferrari Portofino M behoudt het tweeledige karakter van zijn voorganger en is de enige auto op de markt die met recht kan worden omschreven als een authentieke coupé met het dak gesloten, en een pure spider met het dak geopend. Dit is uiteraard te danken aan de Retractable Hard Top (RHT).

Lees hier meer over de nieuwe supercar.

🚘 Check ook: Maserati onthult eerste supercar in 16 jaar tijd

Reageer op artikel:
Ferrari onthult met de Portofino M een gelikte 2+ GT Spider-evolutie
Sluiten