Alrik de Jong
Alrik de Jong Sport 7 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Rembrandt maakt plaats voor hiphop op nieuwe Eredivisie-bal

De nieuwe Eredivisie-bal van Derbystar voor het seizoen 20/21 is onthuld. Kunstschilder Rembrandt maakt daarbij plaats voor de Nederlandse hiphop-artiesten van nu.

In het ontwerp van de nieuwe Eredivisie-bal, die vanochtend werd gepresenteerd, staat een compleet elftal aan talentvolle hiphop-artiesten uit Nederland. Daarmee stapt het Nederlandse voetbal over van klassieke kunst naar een nieuwe generatie kunstenaars.

De nieuwe Eredivisie-bal van Derbystar werd vanochtend officieel gepresenteerd. Muzieklabels Top Notch en Noah’s Ark zijn dit jaar de ontwerpers.

Een elftal aan rappers op de nieuwe Eredivisie-bal

Op de Derbystar-bal zijn portretten te zien van Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samski.

“Stuk voor stuk artiesten waarvan Top Notch en Noah’s Ark zeker weten dat zij het gaan maken in 20/21”, aldus Vincent Patty namens Top Notch en Noah’s Ark. “Ze hebben allemaal hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal. Tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken.”

‘Hiphop en voetbal nauwe met elkaar verbonden’

Voor Patty, beter bekend als Jiggy Djé, voelde het verzoek van de Eredivisie om samen te werken al snel vertrouwd. “De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op verschillende vlakken nauw met elkaar verbonden. Vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland komt veel voor. Zowel in muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt of wie je bent. Het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium.”

nieuwe eredivisie-bal, hiphop, nederlandse artiesten, topnotch, voetbal, derbystar
(Afbeelding: Eredivisie.nl)

Als de Eredivisie-clubs binnenkort oefenduels gaan spelen, wordt de Derbystar-bal voor het eerst in gebruik genomen. Lees op de website van Derbystar meer over de nieuwe voetbal en de versies van de voorgaande seizoenen van de Nederlandse voetbalcompetitie.

⚽️ Check ook: Zigzag-shirt Inter wordt ‘lelijkste ooit’ en ‘bad trip’ genoemd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rembrandt maakt plaats voor hiphop op nieuwe Eredivisie-bal
Sluiten