Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Stuff 23 nov 2017

‘Apple komt halverwege 2018 met een nieuwe en goedkopere iPhone’

Terwijl de levertijden van de iPhone X eindelijk beginnen terug te lopen, is Apple al druk bezig met hun volgende nieuwe toestel. Althans, dat beweert de Chinese tak van Economic Daily News. Volgens hen gaat in juli 2018 de iPhone SE een opvolger krijgen. De geschiedenis leert ons dat deze website het meestal bij het juiste einde heeft als het om Apple-geruchten gaat, dus de kans is groot dat ze ook nu gelijk gaan krijgen.

De originele iPhone SE verscheen ongeveer anderhalf jaar geleden en was vooral bedoeld om consumenten een goedkoper alternatief te bieden op de iPhone 6S. Technisch gezien kwam hij voor een groot deel overeen met zijn duurdere broertje, al was hij op een paar punten teruggeschroefd. Zo beschikte de SE niet over 3D-Touch en had de voorcamera maar 1,2 megapixel in plaats van 5 megapixel zoals de 6S. Qua uiterlijk was hij vrijwel identiek aan de iPhone 5S.

Logische opvolger

Hoewel Apple niet veel verdiende aan dit toestel, werd hij toch gezien als succesvol. Een groot deel van de mensen die hem kocht, had daarvoor nooit een iPhone gehad. Met de iPhone SE was Apple er dus in geslaagd om een nieuwe doelgroep aan te boren en klanten weg te trekken bij andere merken. Een goedkopere iPhone heeft dus zeker bestaansrecht en het is daarom logische dat een opvolger van de SE in de maak is.

Volgens de geruchten gaat de eerste versie van de iPhone SE verdwijnen uit het assortiment en zal alleen de SE 2 beschikbaar worden als goedkoper model. Over de technische specificaties of het uiterlijk worden nog geen uitspraken gedaan. De verwachting is dat hij in ieder geval gaat beschikken over een processor die krachtig genoeg is om iOS 11 te draaien.

Goedkopere broertje

Meer duidelijkheid hierover gaat naar alle waarschijnlijkheid snel volgen, want de release van het toestel staat gepland op juli 2018. Met een verwachte verkoopprijs van 450 dollar is hij duurder dan de eerste versie van de SE die voor 349 dollar over de toonbank ging. Toch zal hij nog steeds als budgetversie door het leven gaan gezien de prijs van zijn grotere broers, de iPhone 8 en de iPhone X.

Reageer op artikel:
‘Apple komt halverwege 2018 met een nieuwe en goedkopere iPhone’
Sluiten