Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 24 sep 2020

Nieuwe Emoji: de verwarring van 2020 en een vrouw met baard

Unicode heeft de nieuwe Emoji, versie 13.1, bekendgemaakt. De emoticons zijn vanaf 2021 beschikbaar en reflecteren de verwarring en uitputting op de wereld. Ook is er weer een slag gemaakt op het gebied van diversiteit. Zo is er nu een vrouw met baard in alle mogelijke huidskleuren.

In totaal zijn 217 nieuwe emoji goedgekeurd door Unicode Consortium, het bedrijf dat de ervoor zorgt dat de symbolen en gezichtjes op verschillende apparaten beschikbaar zijn. 210 daarvan zijn huidskleurvarianten.

Nieuwe Emoji 13.1: spiraalvormige ogen en een zucht

Opvallend is dat het gezichtje met spiraalvormige ogen zijn eigen emoji krijgt. De keywords hiervan zijn onder meer ‘trouble’ en ‘whoa’. Ook is er een nieuwe emoji van een gezichtje dat zucht en van een gezichtje dat zich verschuilt achter de wolken. Dit valt te interpreteren als een reflectie van de collectieve verwarring en uitputting in 2020.

nieuwe emoji, spiraalvormige ogen, chaos, diversiteit
(Afbeelding: Unicode)

Vrouw met baard en diversiteit in de liefde

Verder is er weer een nieuwe slag gemaakt op het gebied van diversiteit. Conchita Wurst zal in haar nopjes zijn met de vrouw-met-baard-emoji. Ook heeft het scala aan combinaties en huidskleuren in de liefde een fikse upgrade gekregen. Altijd goed.

nieuwe emoji, 2021, 2020, verwarring, chaos, diversiteit
(Afbeelding: Unicode)
vrouw met baard, emoji, diversiteit, choas, verwarring, 2021
(Afbeelding: Unicode)

Nieuwe hartjes

Om het jaar vol verwarring, uitputting en rellen met de mantel der liefde te bedekken, komt Unicode ook met twee nieuwe emoji als variatie op het rode hartje. Zo heb je straks ook de beschikking over een herstellend en een vlammend hart. Hieronder zie je alle nieuwe emoticons die naar je telefoon komen. Onze persoonlijke favoriet in het rijtje is het vlammende hart.

nieuwe emoji, hart, verwarring, uitputting, chaos, diversiteit
(Afbeelding: Unicode)

De nieuwe emoji uit het pack 13.1 komen in 2021 beschikbaar op jouw smartphone en andere apparaten. Een exacte datum is nog niet bekendgemaakt. Lees hier meer over de specificaties en codes voor programmeurs.

🥒 Lees ook: Onderzoek wijst uit: Succesvol daten? Gebruik meer emoji!

Reageer op artikel:
Nieuwe Emoji: de verwarring van 2020 en een vrouw met baard
Sluiten