Redactie
Redactie Stuff 28 apr 2018

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X

Er wordt al jaren gesproken over een vouwbare telefoon van Samsung. De telefoon heeft de werknaam Galaxy X en de eerste prototypes verschenen al in 2013. Toch is de telefoon nog altijd niet op de markt gebracht, maar dat zou volgend jaar zo maar kunnen veranderen. Volgens de laatste geruchten zou Samsung plannen hebben om de telefoon volgend jaar op de markt te brengen.

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van WANT.

De Galaxy X wordt overigens niet beschouwd als het nieuwe vlaggenschip. Beschouw het als een experiment om te kijken of er vanuit de markt interesse is in een dergelijk product. Het is een telefoon voor de liefhebber en hij wordt vermoedelijk in een kleine oplage uitgebracht.

De Galaxy X bestaat uit drie OLED-schermen, die per scherm diagonaal zo’n negen centimeter zijn. Als je de Galaxy echter uitvouwt, worden de twee binnenste schermen aan elkaar gekoppeld en heb je een diagonaal van zo’n achttien  centimeter, wat neerkomt op zo’n zeven inch.

Nieuwe details over de opvouwbare samsung

Bronnen binnen Samsung stellen dat het bedrijf voor juni van dit jaar bepaalt of de telefoon uiteindelijk op de markt gaat komen of dat het project volledig wordt geschrapt. Indien er groenlicht wordt gegeven, is de verwachting dat ‘ie in 2019 op de markt komt. Overigens is de Galaxy X ook een prestige project. Samsung zou eerder dan zijn concurrenten met een opvouwbare telefoon willen komen en zou bijvoorbeeld Apple te snel af willen zijn.

Reageer op artikel:
Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X
Sluiten