Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 2 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe carrière: Tarantino onthult wat hij na zijn laatste film gaat doen

Wat is beter dan een filmlegende interviewen? Twee filmlegendes tegenover elkaar zetten. Het Directors Guild of America plaatste deze week een gesprek tussen Martin Scorsese en Quentin Tarantino online. Niet de minste namen in Hollywood.

Martin Scorsese in gesprek met Quentin Tarantino

Beide regisseurs kregen uitgebreid de tijd om te praten over de staat van Hollywood, hun carrière tot nu toe en natuurlijk hun nieuwste films. Tarantino’s Once Upon a Time in… Hollywood draait op dit moment in de bioscoop, en Scorsese’s The Irishman komt eind deze maand naar Netflix. Ook die film draait kort in de Amerikaanse bioscopen.

Beide films worden overladen met lovende recensies. Van het casten van Joe Pesci en het geweld in Taxi Driver tot hoe het is om een film voor een streamingdienst te maken: het is intrigerend om te zien hoe twee legendes praten over hun passies. Geen oppervlakkige interviewvragen, maar een diepgaand gesprek.

Tarantino als schrijver

Je kunt het hele gesprek hier checken. Wat ons echter vooral opviel was het detail dat Tarantino een boek aan het schrijven is. Eerder hintte hij al dat hij na het afleveren van 10 films zich wilde gaan focussen op het schrijven van boeken, een belofte die hij dus nu al aan het nakomen is.

Op dit moment werkt de Pulp Fiction regisseur aan een boek dat zich vlak na de Tweede Wereldoorlog afspeelt. Het verhaal gaat over een veteraan die zich niet meer kan identificeren met Hollywood-films.

“Hij vindt ze maar kinderachtig na alles wat hij heeft meegemaakt,” aldus Tarantino. De regisseur legt uit dat zijn personage zich steeds meer begint te interesseren in buitenlandse films, uit Italië en Japan.

Ook in zijn eerste boek ga je dus zijn passie voor film terugzien, maar we hadden ook niet anders verwacht. Ondanks het feit dat Tarantino in de eerste plaats een filmmaker is zullen de verwachtingen voor zijn boeken hooggespannen zijn.

Het is helaas onbekend wanneer hij zijn eerste schrijfwerk uit gaat brengen. Hopelijk pakt zijn carrière als schrijver net zo goed uit als zijn filmcarrière, om het gemis toch een beetje te verzachten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Nieuwe carrière: Tarantino onthult wat hij na zijn laatste film gaat doen
Sluiten