Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 25 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Audi RS6 Avant is op ieder gebied de ultieme stationwagen

Zoals je weet zijn wij van Manners niet vies van een Audi RS6. We behandelen deze unieke bolide regelmatig in onze droom occasion rubriek en kunnen het nu niet laten om de aankondiging van de nieuwe Audi RS6 Avant aan jullie voorbij te laten gaan.

Een ongelofelijk dikke krachtpatser

Zoals je mag verachten zijn de prestaties van deze sportieve stationwagen werkelijk uitzonderlijk, maar alleen al voor het design nemen wij ons spreekwoordelijke petje af. Zo heeft de nieuwe RS6 Avant een strak en agressief design wat extra sportief is ingesteld.

Mooi vanuit iedere hoek (Bron: Audi)

Zo heeft de RS6 een sportievere motorkap, onwijs dikke 21” wielen met enorm dikke lichtmetalen velgen waarin keramische remschijven vrolijk shinen. Verder heeft de Audi een speelse voorbumper, puike uitlaten, strakke koplampen en een grill waar je ‘u’ tegen zegt.

De nieuwe Audi RS6 Avant gaat als een raket

Snelheid, daar staan de Audi RS6 om bekend en dat wordt met deze nieuwe Avant alleen nog maar benadrukt. Onder de kap vind je namelijk een brute 4.0 TFSI Twinturbo V8 die goed is voor 800 trappelende paardjes. Om het nog leuker te maken doen de Quattro vierwielaandrijving, de Tiptronic automaat en de Launch Control er nog een schepje boven op zodat de Audi RS6 Avant binnen de 3,6 seconden naar de 100 km/h sprint.

Het interieur (Bron: Audi)

Mocht je het iets rustiger aan willen doen, dan is dat geen probleem. Belast je V8 wat minder, dan schakelt de RS6 Avant een aantal cilinder uit waardoor je eigenlijk met een vier cilinder rijdt. Is dat niet genoeg? Dan kan je hem uit één van zijn RS sportstanden halen en in ‘efficiency mode’ zetten. Zo kan je toch een beetje zuinig rijden….

De nieuwe Audi RS6 Avant komt in begin 2020

Je zal nog even geduld moeten om deze sportieve station aan te schaffen. De bolide komt namelijk in begin 2020 naar Nederland. Tot die tijd zal je het met de foto’s van de Audi RS6 Avant moeten doen. Over de prijs kunnen we niet veel zeggen, die wordt binnenkort bekendgemaakt.

Meer informatie en foto’s vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Audi

Reageer op artikel:
De nieuwe Audi RS6 Avant is op ieder gebied de ultieme stationwagen
Sluiten