Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 9 sep 2019

De nieuwe Audi A5: brute sportiviteit en elegantie

Op de IAA autoshow in Frankfurt presenteert Audi de vernieuwde A5 Coupé, A5 Cabriolet en A5 Sportback. Ze hebben alle drie een vernieuwd design, het geavanceerde MMI bedieningsconcept en efficiënte mild-hybrid technologie.

Nieuwe Audi A5-modellen

De nieuwe A5-modellen komen sportief voor de dag. De bredere en vlakkere Singleframe-grille is een blikvanger en dat geldt ook voor de luchtopeningen erboven, die verwijzen naar de Audi Sport quattro uit 1984. De gerestylde dorpels dragen bij aan een slanker silhouet en de diffuser met trapeziumvormige uitlaten benadrukt de breedte van de nieuwe modellen. LED-verlichting is standaard op elke nieuwe A5.

Efficiënte kracht

De Audi S5-modellen danken hun prestaties aan de combinatie van een krachtige 3.0 TDI-motor, een elektrische compressor en een 48V elektrisch systeem. Bij de marktintroductie zijn er vijf motoren beschikbaar. De motoren zijn vrijwel allemaal uitgevoerd met brandstofbesparende (tot 0,4 l/100 km) mild-hybride technologie. Deze technologie zorgt voor een snelle en soepele herstart van het start/stop-systeem. Een automatische transmissie (7-traps S tronic of 8-traps tiptronic) is altijd standaard. Alle nieuwe A5-modellen voldoen aan de Euro 6d-temp emissienorm.

 Audi A5 Coupé (bron: Audi)

Sportief comfort

Standaard beschikken de nieuwe A5-modellen over een sportief-comfortabel afgestemd onderstel. Een sportonderstel met elektronisch aangestuurde schokdempers is optioneel. Audi drive select maakt het mogelijk om een rijmodus naar wens te kiezen en zit standaard op alle modellen. De respons van de motor, transmissie, besturing en het onderstel worden op basis daarvan automatisch aangepast. De assistentiesystemen zijn gebundeld in de pakketten ‘Tour’ en ‘Parkeren’.

Ultieme sportiviteit: S5

De sportief uitgevoerde nieuwe S5-modellen hebben een 3.0 TDI met een vermogen van 255 kW/347 pk en een koppel van 700 Nm aan boord. Ook maken ze gebruik van mild hybrid-technologie, een 48V elektrisch systeem en een elektrische compressor die de turbo ondersteunt. De S5 Coupé en S5 Sportback met standaard quattro vierwielaandrijving, accelereren in minder dan 5 seconden van 0-100 km/u. Hun topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/u.

 Audi A5 Sportback (bron: Audi)

Het dak er af

De nieuwe Audi A5 en S5 Cabriolet hebbeneen klassieke softtop. Deze uitstekend akoestisch geïsoleerde kap opent in slechts 15 seconden. Dit kan zelfs rijdend tot 50 km/u. De open modellen hebben een bagageruimte met een inhoud van 370 liter. De rugleuningen van de achterstoelen neerklapbaar.

De nieuwe Audi A5-modellen zijn vanaf deze herfst te bestellen, de levering start begin 2020.

Audi A5
Audi A5 Cabriolet (bron: Audi)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wheels

Reageer op artikel:
De nieuwe Audi A5: brute sportiviteit en elegantie
Sluiten