Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 8 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Avatar en Lord of The Rings-makers krijgen goed nieuws in Nieuw-Zeeland

Iedereen heeft zo zijn eigen zorgen tijdens de coronacrisis. Maak jij je vooral druk om Avatar en Lord of the Rings? Dan hebben we geruststellend nieuws: producties van films en series in Nieuw-Zeeland mogen onder bepaalde voorwaarden weer van start.

De overheid van Nieuw-Zeeland heeft de gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de Nieuw-Zeelandse filmindustrie goedgekeurd. Dat meldt Deadline. Dat betekent dat de producties van verschillende films en series weer van start kan gaan, nadat die in maart waren stilgelegd vanwege de coronacrisis.

Nieuw-Zeeland populair onder producenten van films en series

Vanwege de unieke natuur en verschillende typen landschappen is Nieuw-Zeeland een van de populairste filmbestemmingen wereldwijd. Denk aan Thor: Ragnarok, The Hobbit, Avatar, Lord of The Rings nog een waslijst aan films.

Zolang producties in Nieuw-Zeeland zich houden aan de protocollen mogen zij hun werk weer hervatten. Inmiddels is een aantal lokale producties alweer aan het werk. Dat geeft goede hoop voor grote projecten als de Avatar-films van James Cameron en de Lord of the Rings-serie van Amazon, die in Nieuw-Zeeland worden gedraaid. Wel wordt het nog een aardig karwei om de cast en crew over te laten komen.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat ook grote internationale projecten verder kunnen gaan met filmen. Premier Jacinda Ardern van Nieuw-Zeeland zei eerder namelijk dat de grenzen voorlopig nog niet opengaan.

Lord of the Rings-serie

Een van de grootste producties die op dit moment wordt opgenomen in Nieuw-Zeeland is de veelbelovende Lord of the Rings-serie. Al voordat het eerste seizoen uit is, is Amazon begonnen met de opnames van het tweede seizoen. Het verhaal zou zich afspelen rond Aragorn. Lees hier meer.

Nieuwe Avatar-films

Even verderop, eveneens in de prachtige natuur van Nieuw-Zeeland, is James Cameron bezig met de productie van het tweede en derde deel van Avatar. De première van het tweede deel stond medio december 2020 gepland, maar die zal uitgesteld worden. Feit is dat er straks weer aan de slaag gegaan kan worden. Lees hier meer.

Check ook: Maak kennis met Spider-Man 2099: betrouwbare bron lekt Disney+ serie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Avatar en Lord of The Rings-makers krijgen goed nieuws in Nieuw-Zeeland
Sluiten