Jan de Raab
Jan de Raab Stuff 12 jul 2019

Nieuw in WhatsApp: verzonden foto’s achteraf bewerken

WhatsApp heeft weer iets nieuws. Reeds verstuurde afbeeldingen kun je een al een tijdje laten verwijderen, ook voor andere personen. Nieuw: afbeeldingen en foto’s bewerken nadat ze verstuurd zijn. Maak kennis met Quick Edit Media.

Nieuw in WhatsApp: verzonden foto’s achteraf bewerken

Het leuke van WhatsApp is dat je via de bètaversie een aardig idee krijgt van functies die in de nieuwe, officiële releases zullen gaan verschijnen. Nu is het vaak helemaal niet zo spannend en blijft het vaak beperkt tot uitbreidingen van bestaande functies. Zo heel af en toe worden we echter verrast met nieuwe functies die echt iets toevoegen. Met de release van de laatste bètaversie hebben we zo’n interessante nieuwe functie te pakken: het achteraf bewerken van reeds verstuurde foto’s en afbeeldingen.

Als je dagelijks gebruik maakt van WhatsApp, dan zul ook met enige regelmaat foto’s versturen en ontvangen. Dat is leuk en vaak zul je de foto’s die echt leuk zijn willen versturen aan anderen. Je kan er dan gewoon voorkiezen om zo’n foto gewoon door te sturen, maar het zou soms handig zijn om die foto te kunnen bewerken, bijvoorbeeld door er iets aan toe te voegen. Ook het bijsnijden, het plaatsen van een sticker of een emoji is nu nog niet mogelijk bij een foto die je vanuit de app wil doorsturen. Dat gaat nu veranderen.

Quick Edit Media

In de nieuwe, nog niet gelanceerde, bètaversie, kun je foto’s bewerken die je al eerder hebt verstuurd of ontvangen. De nieuwe functie heet ‘Quick Edit Media’ en is binnenkort in de betaversie beschikbaar. De nieuwe functie stelt je in staat om de foto’s in de app zelf te bewerken en de bewerkte foto vervolgens te delen. Zo kun je diverse handelingen uitvoeren. Je kan de foto bijsnijden zodat bepaalde delen niet langer aanwezig zijn, een emoji plaatsen of de foto verfraaien met een sticker, een tekst of een zelfgemaakte tekening.

De foto’s en afbeeldingen die je met behulp van de Quick Edit Media functie bewerkt, zullen het originele bestand niet overschrijven. Het heeft daardoor geen invloed op je geheugen. Het resultaat is dat je dus twee aparte versies van de afbeelding hebt. In tegenstelling tot andere chat-apps als Messenger en Telgram is het dus geen kwestie van bewerken en vervangen.

Ook al is de nieuwe functie geen wereldschokkend nieuws, het kan in sommige situaties bijzonder handig zijn. Overigens werken de ontwikkelaars van >WhatsApp nog aan tal van andere uitbreidingen. Zo komt er een functie waarmee je gedempte status-updates kunt verbergen. Ook heb je binnenkort de mogelijkheid om de status-update te delen met andere apps.

💰 Lees hier waarom er geen betaalde versie van WhatsApp gaat komen.

Wordt een tester van WhatsApp bèta

Wil jij als eerste afbeeldingen achteraf bewerken en andere nieuwe functies uit proberen? Dat kan. Hier wordt je een WhatsApp bèta tester.

Reageer op artikel:
Nieuw in WhatsApp: verzonden foto’s achteraf bewerken
Sluiten