Redactie
Redactie Food & Drinks 3 jun 2017

Doorbreek patronen en ga voor een nieuw avondje uit

Het is in veel facetten van het leven zo dat je terugvalt in vertrouwde keuzes. Je gaat uit eten in je favoriete restaurant omdat het je hier nu eenmaal bevalt, of je gaat altijd naar de zelfde kroeg, gewoon, omdat… Doorbreek deze patronen eens en ga voor een nieuw avondje uit.

Bezoek een museum

Het juiste museum kan zorgen voor een fantastische avond uit, omdat alle facetten die een goede avond uit maken, samenkomen. Het juiste museum is boeiend en vermakelijk, je leert er het een en ander en bovendien vind je in veel musea prima cafés voor een kop koffie. Wellicht één van de belangrijkste voordelen van een avondje museum is dat je de mogelijkheid en tijd hebt om even lekker – zij het op bescheiden volumeniveau – met elkaar te praten. Dat is soms toch net even wat fijner dan naar elkaar bleren in een luide kroeg. Een museumbezoek vormt een perfecte gelegenheid om een fraaie broek en een goed jasje uit de kast te trekken. Op feesten en partijen kun je lekker casual laten vallen welke musea je de afgelopen tijd hebt bezocht. Is altijd mooi meegenomen.

Star gazing

Wanneer wij het hebben over star gazing bedoelen we uiteraard niet celebrities spotten in de P.C. Hooft. Bezoek ‘s avonds eens één van de sterrenwachten in ons land. Vooral op een heldere, zomerse avond is het te gek om door een professionele telescoop richting heelal te turen. Je ziet er fascinerende dingen, helemaal wanneer jij je laat informeren over iemand met kennis van zaken. Daarbij ben je – indien je wenst – lekker in de buitenlucht en kun je genieten van een drankje en een babbel in een ontspannen setting.

Woon een boeiende lezing bij

Op elk gegeven ogenblik is er in een willekeurige stad wel een interessante lezing gaande. Waarom zou je er niet eens eentje proberen? Je kunt jezelf verder verdiepen in een onderwerp waar je reeds affiniteit mee hebt, óf je schuift eens aan bij een sessie over een onderwerp waar je nog helemaal niets van weet. Wie weet wat je allemaal zult ontdekken? Na afloop van een lezing is er vaak – mits je de juiste locatie en vibe hebt uitgezocht – meer dan genoeg tijd voor een lekker borreltje en goede gesprekken toe.

Spot talent op een open mic night

Heb je de complete stand-up collectie van Netflix al bekeken en alle populaire komieken al eens live in actie gezien? Waarom laat je dan niet wat nieuw talent jouw lachspieren testen? Open mic nights staan meestal garant voor een flinke portie lachen en zijn altijd een verrassing. Hier beginnen de grote comedians van de toekomst. Eens in de zoveel tijd zit er ook een enorme misser tussen, wat op zich ook wel weer grappig is. Kun je niet lachen om de man op het podium, dan altijd wel om de heckler die de comedian schaamrood op de kaken bezorgt.

Volg een workshop

Noem een willekeurig onderwerp, verricht wat onderzoek, plan een datum en voila: na een investering van één avond ben jij een completere man dan de avond ervoor. Een workshop volgen is waarschijnlijk de leerzaamste manier om vermaakt te worden. Je kunt solo een workshop volgen, maar het is minstens net zo tof om iets met vrienden op te pakken, of met je vriendin/vrouw. Daag jezelf uit om een nieuwe skill te leren of een vaardigheid die je reeds bezit verder te ontwikkelen.

Huur een bootje met vrienden

Vrijwel elke stad of elk dorp die omring wordt door water heeft één of meerdere verhuurpunten voor boten. Waarom zou je hier in de zomer geen gebruik van maken? In de kroeg hangen of met z’n allen een hapje eten in een restaurant kan altijd nog. Wil je op mooie dagen erop uit, huur dan een bootje. Picknickmand en koelbox mee en je zult je uren lang op het water vermaken met een gezelschap van je keuze.

Een sport die je nog niet kent

Een potje Ajax, Feyenoord of PSV is altijd tof, maar dat ken je nu wel. Zoek eens een andere sport uit voor een avondje entertainment en gezelligheid. Veel sporten bieden net zo veel vertier als een pot voetbal en dat zonder hooligans. Wij weten inmiddels uit eigen ervaring hoe vet een potje polo kan zijn. Kies bijvoorbeeld rugby als echte mannensport en als je écht een pure voetbalfan bent, ga dan eens kijken bij een wedstrijd van het vrouwenelftal van de lokale of dichtstbijzijnde FC. Leuke sfeer, leuke supporters en een legitieme manier om het oog ook wat te gunnen, als je het op meer banale wijze wenst te benaderen. Beach volleyball en dameshockey zijn dan eveneens goede keuzes, maar laten we vooral niet vergeten dat je primair op zoek bent naar een gezellig avondje uit.

Reageer op artikel:
Doorbreek patronen en ga voor een nieuw avondje uit
Sluiten