Life 27 nov 2018 Thomas Aalderink

Vergeet McGregor en Ferguson, Khabib wil vechten tegen deze legende

Normaalgesproken staan UFC kampioenen te popelen om hun titel te verdedigen, maar dat geldt blijkbaar niet voor Khabib Nurmagomedov. De Rus pakte de riem in april en wist deze zes maanden later te verdedigen in een bizar gevecht tegen Conor McGregor. Het meest logische zou zijn dat nu Tony Ferguson een kans krijgt op de titel, maar Khabib heeft andere plannen. The Eagle is helemaal niet bezig met de UFC en richt nu zijn pijlen op Floyd Mayweather.

Sinds zijn overwinning op Conor Mcgregor staat Khabib Nurmagomedov op 27 overwinningen en nog geen enkele nederlaag. Khabib onttroonde de Ierse wonderboy van de UFC en hij gelooft niet dat de MMA organisatie nog iets te bieden heeft. Een titel is leuk, maar Nurmagomedov is het type vechter die andere dingen belangrijker vindt. Hij wil een uitdaging en bouwen aan zijn legacy. The Eagle wil de eerste zijn die Floyd Mayweather verslaat.

Het vizier op Floyd Mayweather

Hij maakte dit bekend tijdens een persconferentie in Rusland over zijn nieuwe boek. Voor eigen volk liet hij weten dat een gevecht tegen de bokser de ultieme uitdaging is. Daarnaast is hij ook zo eerlijk om toe te geven dat een gevecht tussen deze twee mannen ook financieel zeer interessant is. Volgens Khabib is hij de Mayweather van het MMA en is de wereld wel klaar voor een gevecht tussen twee ongeslagen vechters.

Khabib “The Eagle” Nurmagomedov || Highlights 2018 HD

Like video? Don’t forget to subscribe! YouTube: https://www.youtube.com/c/BestWorldFighters Twitter: https://twitter.com/best_fighters

Of het gaat om een MMA of boksgevecht is nog niet duidelijk, maar het laatste lijkt het meest logisch. Zo is Khabib al in gesprek geweest met de Russische boksfederatie over een mogelijk gevecht in october. Deze zou dan plaats gaan vinden in Moskou voor het oog van 100.000 fans. Floyd Mayweather zou in dat geval natuurlijk de ideale tegenstander zijn.

Khabib Nurmagomedov in de UFC

Betekent dit dat Nurmagomedov afscheid gaat nemen van de UFC en MMA? Nee, gelukkig niet. Tijdens de persconferentie liet de Rus weten dat hij na zijn gevecht met Floyd Mayweather weer terugkeert binnen de UFC om het op te nemen tegen Tony Ferguson.

Business Insider

Reageer op artikel:
Vergeet McGregor en Ferguson, Khabib wil vechten tegen deze legende
Sluiten