5 veel voorkomende oorzaken van een mislukte sollicitatie

Als je dit artikel hebt aangeklikt, heb je waarschijnlijk vaker een afwijzing gekregen tijdens het solliciteren dan je op één hand (of twee) kunt tellen. Of erger nog: je hebt helemaal niets gehoord na dat ene gesprek. Natuurlijk moet je er rekening mee houden dat er momenteel een crisis in ons land is, en de banen niet voor het oprapen liggen. Maar de kans is groot dat je ook iets moet veranderen aan de manier waarop je solliciteert.

Carrièrecoach Alexa Shoen heeft een boek vol tips. Hier houden we het bij vijf.

1. Je moet meer aandacht besteden aan je brief en cv

Zoals Alexa Shoen het mooi zegt in haar boek Entry Level Boss: kap onmiddellijk met zoeken naar werk in junk food style. Daarmee bedoelt ze dat de meeste mensen wanhopig worden tijdens het solliciteren en op elke vacature reageren die ze tegenkomen. Je vergroot je kansen op deze manier niet. Je kunt beter alleen solliciteren op de vacatures waar je écht blij van wordt, en daar alle moeite in stoppen.

Dat brengt ons bij harde waarheid nummer 1: je doet waarschijnlijk niet hard genoeg je best op je sollicitatiebrief en cv. In plaats van vijf uren per dag je standaardbrief eruit sturen naar elk bedrijf dat je maar kan vinden, kun je deze vijf uren beter besteden aan het customizen van je brief en cv voor één of twee bedrijven.

Laat bedrijven en recruiters zien dat je de moeite en aandacht hebt genomen om research te doen naar het bedrijf en de je brief aan laat sluiten op de functie, en je hebt al één streepje voor. Als jouw brief naar elk ander bedrijf gestuurd zou kunnen worden, is de kans groot dat je op de nee-stapel terecht komt.

2. Gesprek beter voorbereiden

Hoe goed bereid jij je voor een sollicitatiegesprek? En nee, daarmee bedoelen we niet wat tips Googelen de avond van tevoren. Zoek de meest gestelde sollicitatievragen op, en bereid je ver van te voren voor. Schrijf je antwoorden echt op, in plaats van in je hoofd een beetje te bedenken in welke richting je gaat antwoorden.

Vervolgens is het goed om je sollicitatiegesprek te oefenen. Kijk je partner/huisgenoot/moeder lief aan of oefen desnoods in de spiegel. Ja, dat voelt onwennig en ongemakkelijk, maar zorgt ervoor dat je met een zekerder gevoel je gesprek in gaat.

Lees ook: Maak deze 8 fouten niet bij je sollicitatiegesprek

Heb je van tevoren ook goed het bedrijf bestudeerd en de persoon met wie je het gesprek gaat voeren? Wees niet bang om hun LinkedIn-pagina even te bekijken. Ze kunnen dit zien, maar dit toont alleen aan dat je serieus bent met het solliciteren.

Stel je zelf wel voldoende vragen aan het einde van het gesprek? Stuur je wel een follow-up via email na het gesprek? Veel kandidaten doen niet genoeg hun best tijdens en na het sollicitatiegesprek. Geldt voor jou hetzelfde? Dan is dat eigenlijk goed nieuws, want dan weet je waar je jezelf kunt verbeteren.

3. Je hebt niet de nodige ervaring

Als we naar de cijfers kijken is dit de meest waarschijnlijke reden waarom je niets hoort tijdens het solliciteren. Volgens onderzoek gooien HR-managers en recruiters 98 procent van de cv’s aan de kant, omdat een kandidaat niet de nodige ervaring heeft.

Als jij van mening bent dat je wél de ervaring hebt, dan moet jouw cv dat laten zien. Je kunt niet op je sollicitatiebrief rekenen om de hele situatie uit te leggen, want misschien wordt deze helemaal niet bekeken. Doe jij een bepaalde skill veel in je vrije tijd, zet het dan bij je hobby’s. Heb jij ervaring in het managen van mensen door je bijbaantje? Plaats onder elk van je vroegere banen een zin met wat je daar precies gedaan hebt.

En als je de ervaring mist, zal je er toch echt voor moeten zorgen dat je die ervaring wel krijgt. Bijvoorbeeld door te investeren in een cursus of training, een stage of werkervaringsplaats te zoeken of door in je vrije tijd veel tijd te besteden aan de vaardigheid.

Lees ook: Zo kun je je cv opkrikken als je weinig ervaring hebt

4. Je bent alleen bij de Ivy Leagues aan het solliciteren

Als je maanden aan het solliciteren bent en je nog nooit wat hebt teruggehoord, is de kans groot dat je alleen bij de ‘Ivy Leagues’ aan het solliciteren bent. Je weet wel, de bedrijven die iedereen kent en waar iedereen wel zou willen werken. Of dat je alleen op zoek bent naar die perfecte baan, waar je nog niet genoeg ervaring voor hebt.

Het is logisch dat je groot droomt, maar toch zal je eerst ‘je strepen moeten verdienen’ bij een kleiner of minder bekend bedrijf of bij een baan waarbij je onderaan de ladder begint. Zo heb je bij je volgende baan de ervaring om wél op gesprek gevraagd te worden.

5. Je bent waarschijnlijk te ongeduldig

Gelden bovenstaande harde waarheden niet voor jou? Dan ben je waarschijnlijk te ongeduldig. Weet dat iedereen afwijzingen krijgt als ze solliciteren en dat het een competitieve markt is, zeker in een crisis.

De gemiddelde persoon doet er zo’n 5 tot 7 maanden over om een nieuwe baan te vinden. En aangezien hier ook de beroepen worden meegenomen waarin de vraag naar arbeidskrachten groot is, moet je niet vreemd opkijken als het voor jou zelfs nog langer duurt. Iedereen die een baan binnen 18 weken bemachtigt, doet het beter dan het gemiddelde.

Gebruik elke afwijzing die je krijgt als een kans om te leren. Vraag dus ook gerust om een reden als je een ‘helaas’ krijgt te horen. Verbeter je vervolgens op deze punten. Zo kom je steeds weer een beetje meer bij die nieuwe baan.

Lees ook: Recruiters scannen jouw cv in 6 seconden: hier letten ze op

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor.

Reageer op artikel:
5 veel voorkomende oorzaken van een mislukte sollicitatie
Sluiten